Сандов обеща решения за екологичните проблеми на Враца

  • 17 май 2022 20:23

  • 1879
  • 1
Сандов обеща решения за екологичните проблеми на Враца
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министерството на околната среда и водите е премахнало 15 тона от незаконно складираните тонер касети във Враца. Останалите 49 тона ще бъдат извозени до два месеца. Това увери вицепремиерът и екоминистър Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е при посещението си в града, предаде БНР. 

Преди години беше установено, че на частна площадка във Враца се съхранява голямо количество излезли от употреба тонер касети, внесени от Италия. Тогава три фирми са глобени с пет акта с общ размер на глобите 54 000 лева.

Министърът каза, че 15 тона от опасните отпадъци вече са извозени: "Остават още 49 тона, до два месеца ще бъдат премахнати и цялата площадка ще бъде освободена. Този проблем ще бъде окончателно решен". 

Сандов увери, че Министерството ще действа категорично и по друг екологичен проблем на Враца - за пълното неутрализиране на площадката на фирма "Камибо" на територията на бившия торов завод "Химко", където има остатъчни количества серовъглерод.

Сандов предупреди за икономически риск за въглищните тецове

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.17 | 21:11

1
Още един полумъртъв политик

Добави коментар

Водещи новини