Асен Василев: Газовата диверсификация е в наш интерес, а не да подаряваме кученца на Путин

  • 15 май 2022 12:48

  • 2942
  • 139
Асен Василев: Газовата диверсификация е в наш интерес, а не да подаряваме кученца на Путин
© Булфото

"Да се говори, че държавата не си изпълнява ролята, не е вярно. Това, което превозвачите искат, е допълнително финансиране и компенсиране и то е извън това, което държавата трябва да предостави като субсидия. Дали сме от парите на гражданите повече за субсидиране на транспорта, но всяко допълнително искане е да се преразпределят средствата на гражданите в посока на малка група превозвачи".

Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Той припомни, че обхватът на тол системата се разширява, защото са премахнати винетките за превозвачите.

"Не е нормално българските граждани с колите да плащат 2/3 от средствата за пътищата в страната. Който повече ползва пътищата е справедливо да плаща повече. Ако превозвачите са съгласни да върнем винетките, да го предложат. Тогава ще видим дали сметката няма да излезе във вреда на превозвачите, и то на малките превозвачи".

Николай Събев: Протестите на превозвачите са свързани с политически искания

В предаването "Неделя 150" Василев допълни, че държавата ще продължи да компенсира бизнеса заради надценката на електроенергията, докато се намери вариант за промени, които да се договорят с работодателите, с Министерството на енергетиката и с енергийната комисия в парламента.

"Цените на енергоносителите в света се качиха драматично и няма да паднат скоро. Електроенергията е българска и премията към държавните дружества може да се върне под формата на компенсации. Правителството може да обере шока, да помогне на бизнеса да направи прехода, но няма как, при условие че цената на петрола се е вдигнала двойно, да кажем на бизнеса, че ще остане на старите цени на бензина и на дизела, защото това са ресурси, които не са български".

Той поясни, че акцизът върху електроенергията на голяма част от типовете производства плюс електроенергията за обществения транспорт отпада.

"Отпада акцизът върху метана. Ще се възползваме от пълната възможност за зануляване на акцизите на всичко, което европейската директива позволява. Такава възможност е имало и преди, но страната не се е възползвала досега. В понеделник ще обявим всички мерки".

Петър Кънев: Пада акцизът върху някои от горивата, вдига се върху цигарите

Вицепремиерът прогнозира, че инфлацията у нас предстои да се успокои, тъй като тя вече е калкулирана във всички стоки и услуги.

"Във всички сектори има ръст на икономиката за първото тримесечие. Има само един-два сектора с около 1% спад".

Във връзка с природния газ министърът на финансите посочи, че българският интерес е в истинската диверсификация:

"А не да седим и да се кълнем, че имаме един доставчик и че ако него го няма, всичко ще умре. Позицията на Бойко Борисов е тази - трябва да ходим да подаряваме кученца на Владимир Путин, за да не ни спре газа. Българският национален интерес е съвсем друго".

Последвайте канала на

Весела Найденова
2942 139

Свързани новини

Коментари 139

Добави коментар
ПЕДО КОКОРЧОВ

2022.05.15 | 18:27

130
ВИЖ ОРБАН ГЛЕДАЙ В РБ ДА СМЕ ДОБРЕ А СТИГА СЕ НАДУПВА НА КОЙ НЕ ТРЯБВА
ДА ДА

2022.05.16 | 07:03

139
САМО БОКО СЕ НАДУПВА !!! ЕРДОГАНЯ МУ СКЪСА ПУДКАТА !
ДА ДА

2022.05.16 | 07:01

138
КУЧЕТО ОТДАВНА Е ИЗЯДЕНО НА ШАШЛИК !
Диди

2022.05.15 | 16:26

116
Пълен бездарник все пак си министър избран от мафията.
TE IBA

2022.05.16 | 07:01

137
ФОСТАТА ГЕРБАВА
✌Кристина Кръстева✌

2022.05.16 | 01:39

133
☞Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг, koлko мaйkи пoчepни, koлкo мoмичeтa изнacили, koлкo мoмичeтa oтвлече и прoдaде в рoбcтво пo цeлият cвят, koлкo мoмичeтa уби, koлкo чoвeка oгpaби, koлкo милиapдa нapoднa пaрa oтkpaднa, koлкo милиoнa бългapи пpoгoни oт Бългapия, koлкo чoвeка yби личнo, и кoлкo човека yби прaщaйки им джeлaтите от УБO и БOП, kaжи вe ГHYCEH БAНKЯНCKИ YPOД, ДOЛHA БAНKЯНCKA ИЗMET, MPЪCHA БAНKЯНCKA YTАЙKA, БOKЛYK ДOЛEH БAНKЯНCKИ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД, ГHYCEH БAНKЯНCKИ CYPOГAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ПOДЧOBEK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДEГEНEPAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MИЛИЦИOHEP-ДOHOCHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KAНИБAЛ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДИKТAТОР, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MOШEHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KOПAНAPИН: uni.su/YsogBi ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за тeб CATAНA-AHTИXPИCТ от Xepakoвo: uni.su/bwT7KI
✠Народа: uni.su/IiTd2K

2022.05.16 | 01:42

136
Пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека! ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! ☞Не проумявяш ли, че oт 77 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите, пенсионираните-милиционери и oxpaнитeлитe, брой ги 200 000 българоубийци! Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, a те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa дc-мoнeтa.: uni.su/EK61X8 ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг!: uni.su/bwT7KI ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa вcичkи БЪЛГAPOYБИЙЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!: uni.su/2YRge8 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH! ☞България е под милиционеро-циганско ИГО!: uni.su/jpmdft ☞Бремя цыган.: uni.su/1P04He ☞Ckaжи-ka дядя: uni.su/vCoEjy ☞Бей жидов: uni.su/UqKaB5 ☞Ykpaинa и тaйныe лaбopaтopии CШA: uni.su/eGwSVH
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.05.16 | 01:41

135
☞CCCP-цигaнитe-okyпaтopи дokapaxa на 9.IX.1944 гoдинa koмyниcтитe и милициoнepитe oт ceлaтa c KAPYЦИ, ниe Бългapитe щe ги пpибиpaмe oбpaтнo c KATAФAЛKИ!: uni.su/tiymk7 ☞За 77 години дc-жидо-милиционеро-мангало-комунистите избиха толкова българи, колкото османците за 500 години не са избили!: uni.su/O6FuTJ ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: uni.su/bwT7KI ☞Бремя цыган.: uni.su/1P04He ☞Ckaжи-ka дядя: uni.su/vCoEjy ☞Бей жидов: uni.su/UqKaB5

2022.05.15 | 17:08

125
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
☞ЯЖ ГОВНА☜

2022.05.16 | 01:40

134
☞ЛAПHИ MИ XYЯ ДOЛHA KYPBO ☜
Ййкукк

2022.05.15 | 18:47

132
Ти си гей недоносен Боклук Бойко е велик
МОРЕН

2022.05.15 | 18:30

131
ВОДА ПИЕШ ЛИ ПЕДО
Основните -

2022.05.15 | 17:43

126
40Лв/ден не е достаточно!
АСЕНЕ, МНОГО ВРЕМЕ ГУБИШ

2022.05.15 | 17:00

123
ДА АНАЛИЗИРАШ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ГЕРБ. НЕ ТИ ОСТАВА ВРЕМЕ И ТИ ДА ПОСТИГНЕШ НЕЩО.
Анонимен

2022.05.15 | 18:16

129
Присъщо е за това правителство.

2022.05.15 | 17:59

128
а на теб един триглав дано да те засити бе п....
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:19

12
КОАЛИЦИЯТА МЕЖДУ ПЕДEPACTИЯ И ДЕМОКРАЦИЯ СЕ ОКАЗА ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ.
За 121

2022.05.15 | 17:48

127
Не се задавяйте, за да сучете.
Долния малоумник

2022.05.15 | 17:00

122
На това червей че тояга ли му викаш бе малоценност герберас.

2022.05.15 | 16:57

121
Аз съм ГЕРБЕР, искаш ли да те шибам с моята тояга? Ще ти смачкам сливиците , ще се задавиш от семето ми швестер!
И

2022.05.15 | 16:44

119
Между кучефилия! Заръсили морето и пляжове свини с домашни любимци!
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 16:37

118
ЛЮЛЯК ОТКАЧЕН, АЗ СЪМ НА МАЧА ЛЕВСКИ - ЦСКА....КИИИР НЕЩАСТЕН....
КАШИК

2022.05.15 | 14:59

88
Люляка сега пита баща си за номера на неговия автомат. Луд лумпен.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 14:41

81
ЛЮЛЯКА НЕ Е СЛУЖИЛ , КАЗВА НОМЕРА НА ПОДЕЛЕНИЯ ОТ 1968 Г........., СИГУРНО Е ПИТАЛ БАЩА СИ .. ...ЛУУМПЕЕЕЕН...
До кашика..

2022.05.15 | 14:39

80
Кой набор си люляк ?
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 14:35

79
АРЕ КАЖИ ГИ ... НОМЕРАТА ...КЪДЕ ГИ БРОДИРА ....НА ГЛАВАТА СИ ЛИ...
До 73

2022.05.15 | 14:34

77
Единственото,което доказваш,че помниш,са инструкциите от кремъл
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 14:22

73
НЯМА МЪЖ КОЙТО ДА НЕ ПОМНИ НОМЕРА НА ЛИЧНОТО СИ ОРЪЖИЕ. АЗ ПОМНЯ НОМЕРАТА И НА ДВАТА СИ АВТОМАТА.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 14:01

68
ИМАМ 10 КАРАУЛА И ПОСЛЕ СТАНАХ ЕФРЕЙТОР.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 14:00

66
НЕ ПОМНЯ НОМЕРА , БЯХ ШОФЬОР НА КОМАНДИРА..
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:59

65
44 150 Ямбол , ПВО, ЦУО ,ВВС...ЕФРЕЙТОР.
До 58

2022.05.15 | 13:57

63
Мачкай кремълски педал,докато шаваш от дивана
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:57

62
АВИОБАЗА ЧЕШНЕГИРОВО 38 340..., ПОСЛЕ ЕФРЕЙТОР В ЯМБОЛ ПОД 45 150 ...ПВО , ЦУО
До 54

2022.05.15 | 13:55

60
Няма нищо по вредно за света,не само за България от болните кремълски мозъци,като теб и Радев.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:55

59
БЯХ ЕФРЕЙТОР ПОСЛЕ В ЯМБОЛ под. 44 150.. ВВС ПВО..ЦУО..
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:54

58
ЦЯЛ ЖИВОТ МАЧКАМ И ЩЕ МАЧКАМ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, КУPBO.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:53

57
КАЖИ СИ НОМЕРА НА АВТОМАТА.
До 45

2022.05.15 | 13:53

55
Хвалипръцко,освен майка си друго нищо не си покръстил.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:52

54
НЯМА НИЩО ПО-ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ РАЗКЛАТЕНАТА ПСИХИКА НА ЕВРОДЖЕНДЪРСКИТЕ ПЕДАЛИ.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:52

53
АВИОБАЗА ЧЕШНЕГИРОВО , ПОД. 38 340..под .п.Павлов . .

2022.05.15 | 13:50

52
И ти си от тях,зловреден полезен идиот
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:49

49
БАВНО ПРОВЕРЯВАШ В НЕТА.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:48

47
ТОВА В СЛИВЕН ЛИ Е ..
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:44

45
ПОДЕЛЕНИЕ 22220, РОТА 36270, ПЕДРО. ПОКРЪСТВАХ ТИ РОДНИНИТЕ ПРЕЗ 1986 ГОДИНА.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:43

43
ТИ СИ БИЛ КАШИК В ГРУДОВО ЕЛХОВО....НАЛИ ПСИХО..., ТАМ БЯХА ОТКАЧЕНИ...
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:42

41
КОЙ НАБОР СИ ... КЪДЕ СЛУЖИ...
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:41

40
ПО СОЦА ТОРМОЗЕХА ПЕДEPACTИТЕ, ЗАТОВА СЕГА ВСИЧКИ ПЕДАЛИ СА ЕВРОАТЛАНТИЦИ.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:39

37
И КОПЕЙКИ......, ЗАЩО КОСТЯ ИМА ФИКТИВЕН РАЗВОД С ЖЕНА СИ , НА ЧИЕ ИМЕ СА ПЕТТЕ МУ АПАРТАМЕНТА ЗА МИЛИОН И ПОЛОВИНА И ВИЛА НА ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО ЗА СТО И ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА... ОЩЕ...
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:38

35
ТЕБ НЕ СА ТЕ ВЗЕЛИ В КАЗАРМА, ЗАЩОТО НЕ ВЗЕМАТ ПЕДАЛИ.
Д

2022.05.15 | 13:37

34
С КОПЕЙКИНА у лудницата.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:36

31
ТИ СИ БИЛ КАШИК В ГРУДОВО , ЕЛХОВО.....НАЛИ ...ПСИХО...
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:33

25
ТИ КЪДЕ СЛУЖИ НА БЪЛГАРИЯ, ПЕДАЛ?
12

2022.05.15 | 13:30

23
Частичната лоботомия помага.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:30

22
ТИ СИ ОТ ПЕДEPACTИТЕ, НАЛИ?
12

2022.05.15 | 13:29

21
Баща ти много лошо те е възпитал.нещо си сбъркан.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2022.05.15 | 13:27

19
ТИ ТУК ЛИ ЖИВЕЕШ, МА КУPBO? ХАХАХАХА
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.15 | 13:25

15
ТИ СИ ОТ КОПЕЙКИНА ЛУДНИЦА ..., НЯМА ДА ТИ СЕ СМЕЕМ ПОВЕЧЕ ...
Юлия

2022.05.15 | 17:06

124
Какви клоуни,има България.Ха ХИиии.

2022.05.15 | 16:54

120
АСАНЕ, писна ми от твоите изгъзици! върви си со кротко, со благо, при все че не съм сигурен, ще бъдеш осъден...

Добави коментар

Водещи новини