Румен Радев: Залогът да имаме здрава, силна и работоспособна нация в бъдеще е българските деца да спортуват

  • 14 май 2022 16:59

  • 626
  • 5
Румен Радев: Залогът да имаме здрава, силна и работоспособна нация в бъдеще е българските деца да спортуват
© Прессекретариат на държавния глава
Слушай новината Слушай новината

Въпреки всички кризи, в които се намираме, българските деца спортуват все повече. Това е залогът да имаме здрава, силна, работоспособна нация в бъдеще. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес присъства на състезание по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“. Президентската инициатива има за цел да насърчава физическата активност сред децата.

По време на турнира държавният глава даде старт на една от сериите на бягане на 100 метра с препятствия при момичетата и отличи четиримата състезатели, постигнали най-добри индивидуални резултати при момчетата, момичетата, юношите и девойките.

Радев ще награди победителите в надпревара по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“

Домакин  и организатор на Купата на президента по лека атлетика  бе Спортен клуб "Приорити спорт", чиито председател е българският изявен спортист и треньор Магдалена Христова. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изказа благодарност към организаторите за това, че приобщават българските деца към спорта. Държавният глава поздрави всички деца, които по време на Президентския тест, състоящ се от различни лекоатлетически упражнения, премериха сили и показаха спортните си умения. 

Теодора Павлова
626 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.14 | 21:16

5
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
Мирчо

2022.05.14 | 19:53

4
ние, българския народ ви храним за да ни пазите, а вие ни нападате като огладняла глутница вълци...

2022.05.14 | 18:17

2
Другарю Радев поклонник на Путин ,здрава, силна и работоспособна нация ще имаме тогава когато заплатите ни станат европейски и сме награнени добре. Когато ядем вашият президентски порцион в ресторанта на президентството! Когато направим шопарести бузи като вашите!

2022.05.14 | 19:51

3
И аз искам крехка пържола от свинско бон филе , голяма като подметка на маратонка 49 номер.
Тулуп

2022.05.14 | 17:22

1
Явно когато господ е давал акъл,си бил под някой мост.... тъп военен пустиняк....

Добави коментар

Водещи новини