Румен Радев ще бъде на посещение в Германия

  • 13 май 2022 18:02

  • 490
  • 4
Румен Радев ще бъде на посещение в Германия
© Булфото

На 15, 16 и 17 май 2022 г. президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на посещение във Федерална Република Германия по покана на своя колега президентът Франк-Валтер Щайнмайер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на ръководствата на национално представителните работодателски организации в България, както и ръководството на най-голямата икономическа зона на Балканите „Тракия“. В състава на делегацията са също и представители на бизнеса с вече установени партньорства в Германия, в областта на алтернативните енергийни източници.

На 15 май, неделя, в Берлин държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в посолството на Република България в Германия.

На 16 май, понеделник, президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе среща на „четири очи“ със своя колега Франк-Валтер Щайнмайер в президентския дворец „Белвю“ в Берлин. След това българският държавен глава ще разговаря и с канцлера на Германия Олаф Шолц във Федералното канцлерство. По-рано през деня е предвидена и среща с кмета на Берлин Франциска Гифай.

Румен Радев е на официално посещение в Чехия

Във фокуса на разговорите се очаква да бъдат двустранните отношения между България и Германия, задълбочаването на икономическото и инвестиционното сътрудничество, теми от дневния ред на Европейския съюз, диверсификацията на енергийните доставки и укрепване на сигурността на Европа в контекста на войната в Украйна.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в Германо-български бизнес форум, организиран от Германската индустриално-търговска камара, който ще се проведе в Дома на германската индустрия в Берлин.

 

На 17 май в Хамбург държавният глава ще се срещне с министър-председателя на провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер.

 

В рамките на визитата си във втория по големина град в Германия българският президент ще проведе среща с ръководството на Търговската камара в Хамбург и ще посети компанията Aurubis AG, която развива активна дейност в България.

 

По-късно през деня президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне и с наши сънародници, които живеят в Хамбург.

Константин Тодоров
490 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
М. Иванов

2022.05.14 | 08:49

4
Предател, подлога
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.14 | 00:53

3
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.05.13 | 19:26

2
На 16. май ще разговарят на четири очи фигурантите на Москва другарЕте Щайнмайер и Радю-кауня на руски. Затова и Щайнмайер беще обявен за персона нон грата в Киев и демонстративно му бе отнета поканата и изхърлен от делегацията на БРД като мръсно, руско псе.
Просто човек

2022.05.13 | 18:28

1
Не приемайте тая путинска марионетка...ПоZор!

Добави коментар

Водещи новини