25 000 долара е платило правителството за прибирането на моряците от кораба "Царевна"

  • 13 май 2022 15:10

  • 1076
  • 2
25 000 долара е платило правителството за прибирането на моряците от кораба "Царевна"
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Прибирането у нас на моряците от кораба "Царевна" е струвало на държавата 25 000 долара“. Това заяви по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Славена Точева. 

Парите са от бюджета на Министерския съвет, те са финансирали полета на правителствения самолет, транспортирал моряците до летището във Варна,  където кацнаха на 18 април с полет от Сочи. Те бяха посрещнати от премиера Кирил Петков и външния министър Теодора Генчовска.

Василев: 16 милиона лв. са дадени от бюджета за украинските бежанци у нас

„Нашето правителство пое личен ангажимент да се свързва с екипажа на всеки три дни. Имаше три пъти прозорец, но всички ние преценихме, че опасността е прекалено голяма за тези 260 м, които трябваше да минат с опасност за живота им. За останалите от екипажа – те стоят и чакат да видят кога самият кораб ще може да се предвижи от пристанището до България. В момента те имат избора да напуснат кораба, те не са заложници на кораба, даже в момента им се носи храна от хора на пристанището. Предпочитат да стоят, защото, както знаете, ако капитанът напусне, всеки може да превземе кораба“, допълни премиерът Кирил Петков.

Попитан коя българска служба е била ангажирана с евакуацията на моряците, той посочи, че цялата операция се е координирала от военно разузнаване и за повече детайли може да бъде извикан генерал Венев, но на закрито заседание на НС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1076 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.13 | 15:31

2
$25000 се дадоха за Кирето да лети до Варна да посрещне моряците и да изпунтира, че той е уредил далаверата, хахаха! Евтини пинизи. Булгар Тупан се гепи на евтин джос измами.

2022.05.13 | 15:21

1
А до Сочи кой ги докара?

Добави коментар

Водещи новини