Поредни рокади в кабинета - назначени са двама нови зам.-министри

  • 12 май 2022 14:01

  • 2896
  • 2
Поредни рокади в кабинета - назначени са двама нови зам.-министри
© Булфото (архив)

Със заповед на министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически са назначени двама заместник-министри.

Николай Найденов е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Магистър е по право и има магистратура със специалност „Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси“. Притежава богат опит в сферата на транспорта. До този момент е бил член на съвета на директорите на „Столичен автотранспорт“. През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция „Пътна инфраструктура“, в „Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, както и в „Холдинг БДЖ“ и „Информационно обслужване“.

Рокади: Петков назначи двама заместник-министри

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Тя е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин. Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преминала е през множество допълнителни квалификации.

Заместник-министър Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.

Радина Лазарова
2896 2

Коментари 2

Добави коментар
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.13 | 01:43

2
КЪДЕ СА РАЗПЕЧАТКИТЕ И СТЕНОГРАМИТЕ ОТ ВСИЧКИ РАЗГОВОРИ, ПРЕГОВОРИ.... ???
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.12 | 14:44

1
МАХАЙ БСП ОТ УПРАВЛЕНИЕТО , НАРОДА МУ СЕ ПОВРЪЩА ОТ КОРНЕЛА ....МАААРШШ ...

Добави коментар

Водещи новини