Заков: Сигналът за бомба на борда на самолета е фалшив

  • 12 май 2022 11:02

  • 482
  • 0
Заков: Сигналът за бомба на борда на самолета е фалшив
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия самолет, на който дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ вчера. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни, който присъства на заключителния етап на многонационалното учение "Trojan Footprint 22" в района на учебно-тренировъчен комплекс "Црънча". 

По думите му това е стандартна процедура, която се извършва, когато има проблем с граждански полети. Въздушните сили оказват такава помощ. 

"Това, което ни притеснява е, че такива случаи стават регулярни и трябва да се проучи причината. Очевидно става въпрос за фалшива информация, но трябва да се реагира и да се окаже помощ", допълни Заков.

Български МиГ-29 са оказали помощ на пътнически самолет, имало сигнал за бомба на борда

Припомняме, че в сряда следобед дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ на пътнически самолет, за който е подаден сигнал за евентуално наличие на взривно устройство на борда. 

При изпълнение на реална мисия по "Air Policing" българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си колеги, ескортирали са го над територията на България и са го предали на турските изтребители. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини