Халил Летифов: Управляващите се готвят за предсрочни избори

  • 10 май 2022 09:16

  • 1412
  • 3
Халил Летифов: Управляващите се готвят за предсрочни избори
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с винаги е готово за избори, а за предсрочни избори се готвят управляващите – с политиката и поведението, което имат. Те задават усещането в обществото и в политическите партии, че властта е пропукана. Усещането за избори се е настанило трайно в обществото и политическия живот". Това каза в интервю за БНР Халил Летифов, заместник-председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения, заместник-председател на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и заместник-председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

"Транспортният бранш съставлява около една пета от БВП. Това е сериозно перо и с лека ръка да казваме – това е шантаж, най-малкото не е отговорно и не бива да има този подход като отношение", заяви Летифов преди днешните протести на превозвачите.

По думите му големият проблем е, че не може да се осъществи диалог, за да се намерят допирни точки и "стои със страшна сила въпросът кога ще се възстанови този диалог", за да се намали напрежението.

"Това противопоставяне изостря проблемите в сектора и в страната като цяло. За мен е неразбираем този отказ от диалог, отказ да се изслушат проблемите и отказ да се влезе в детайлите и да се намери допирна точка. Вероятно не могат да се изпълнят всички поставени искания, но може да се изпълнят една част", посочи той.

"Не всички искания на превозвачите са свързани с бюджета. Работата на тол системата е въпрос, който те поставят многократно и не от вчера", коментира Летифов в предаването "Преди всички".

"Че работата на тол системата затруднява работата на самите транспортни фирми. Обхватът на самата тол система е отделен въпрос", смята депутатът.

Станислав Балабанов обясни при какъв сценарий ще се разпадне коалицията

Халил Летифов отбеляза, че възпрепятстването на работата на транспортния сектор от тол системата "е проблем, който остава глас в пустиня и не се търси решение".

Според него не бива превозвачите и транспортният бранш да се противопоставят на обществото.

"Трябва да разделим пътническите от товарните превози", настоя Летифов.

"По данни от НПО и от общините около 60% от населените места са с частично или напълно засегната транспортна схема, разбирайте, че въобще няма транспорт. Този процент се увеличава. Разговорът колко точно да е субсидията, как да бъде разпределена тя, кое да се субсидира е съвсем друг", допълни той.

Депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с припомни, че управляващите са дали обещание при актуализацията на бюджета да бъдат предвидени пари за субсидиране на междуселищните линии.

"Тежкотоварните превозвачи никога не са били субсидирани", допълни Халил Летифов.

Теодора Александрова
1412 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
севда тв

2022.05.10 | 10:03

3
дай боже, дай боже!
Бойко Борисов

2022.05.10 | 09:52

2
Кой беше този мангал?
Еми...

2022.05.10 | 09:30

1
надай се, еничарино.

Добави коментар

Водещи новини