България и Сърбия подписаха споразумение за екологична оценка в трансграничен контекст

  • 06 май 2022 19:03

  • 935
  • 3
България и Сърбия подписаха споразумение за екологична оценка в трансграничен контекст
© МОСВ
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов беше на официално посещение в Белград, Сърбия. На среща със сръбския министър на защитата на околната среда на Ирена Вуйович беше подписано двустранно Споразумение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и стратегическа екологична оценка (СЕО) в трансграничен контекст. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Споразумението цели да регулира условията и реда за провеждане на процедурите и обществените консултации, в т. ч. публични изслушвания на териториите на двете страни, процедурата за обмен на документация и нейното публично оповестяване и предоставянето й на официалните езици на двете страни, отбелязват от ведомството.

Борислав Сандов се срещна с посланика на Германия

По време на двустранните разговори министрите обсъдиха текущи въпроси в сферата на околната среда и водите и изразиха готовност за ползотворно бъдещо сътрудничество.

Одобрена беше Двугодишната програма за периода 2022-2023 г. за прилагане на Меморандума за разбирателство между двете министерства и за сътрудничество в областта на опазване на околната среда, подписан на 22 януари 2019 г. в сръбския град Димитровград, съобщават още от МОСВ. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
935 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Venelin

2022.05.09 | 16:08

1
смятай, че щом сандов е участвал, скоро ще има влошени отношения със Сърбия :D
Нено

2022.05.10 | 18:00

2
Демек зелените си направиха трансгранично споразумение за рекет
Филип

2022.05.10 | 18:01

3
Сандов се нахили по-мазно от византиец чак

Добави коментар

Водещи новини