Джамбазки инициира дебат в Европейския парламент за спирането на доставките на газ за България

  • 29 април 2022 13:31

  • 475
  • 4
Джамбазки инициира дебат в Европейския парламент за спирането на доставките на газ за България
© ВМРО

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – инициира дебат в парламентарната зала на ЕП във връзка със спрените доставки на природен газ за България. След поставени въпроси пред Европейската комисия от страна на Джамбазки двама от съпредседателите на ЕКР - Рафаеле Фито и проф. Ришард Легутко, повдигнаха темата на председателски съвет с искане за дебат и гласуване на специална резолюция. Предложението вече е прието и ще бъде проведен дебат на втората пленарна сесия на ЕП през месец май.

В писмото си до Европейската комисия Джамбазки отбелязва, че доставката на газ по действащи договори с „Газпром“ за Полша и България е прекъсната и това действие представлява следващата глава от плана на Русия за разрушаване на единството на европейските съюзници.

„Считам, че тази ситуация поставя по-важни въпроси за ЕС. Ако доставките са прекъснати само към България и Полша и са осигурени за други членове на ЕС, трябва да се запитаме защо? Би било шокиращо, ако някои членове на ЕС плащат в рубли според исканията на „Газпром“, като по този начин нарушават европейското единство.“, пише още съпредседателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа до Европейската комисия.

ВМРО: Незабавна оставка на Петков и кабинета заради газовата криза!

Българският представител в Европейския парламент поставя на дневен ред и въпросите относно това дали Комисията е запозната с начина на плащане от страна на отделните държави за доставки от „Газпром“ и дали има информация за страните членове, в частност Гърция и Германия, които плащат доставките си в рубли?

Очаква се дебатът по темата да бъде осъществен на 4 май (сряда) по време на редовната пленарна сесия в Европейския парламент.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
475 4

Коментари 4

Добави коментар
Чудомир

2022.04.30 | 00:39

4
Наздраве копеле комплесирано

2022.04.29 | 15:15

3
Браво на Джамбазки.Трябва да знаем има ли лицемерие и дали съществува план кризата да се разпростре само върху източно европейските страни.За сега фактите са именно такив.

2022.04.29 | 13:51

1
ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ ИЗДИГАТ ОХРАНЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ КАТО ТОЗИ НИЩО ХУБАВО НЯМА ДА СТАНЕ.

2022.04.29 | 13:58

2
Докато продажници като теб продават родината си за копейки, все ще сме така. Дебил.

Добави коментар

Водещи новини