Концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора прие кабинетът

  • 20 юни 2012 14:14

  • 908
  • 2
Концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора прие кабинетът
©

Министерският съвет одобри Национална концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора (2012-2030
г.), съобщи пресслужбата на кабинета.

Основните оперативни цели и задачи, заложени в концепцията, са свързани с осигуряване на условия за активен трудов живот на възрастните хора и за активен живот на хората в пенсионна възраст, за достъп до здравни услуги и удължаване на живота им; за осигуряване на условия за достъп до образование, за учене през целия живот, за повишаване на квалификацията и за преквалификация с оглед на подобряване на трудовата и социална мобилност на възрастните хора, с развитието и модернизирането на дългосрочните грижи и осигуряване на равни възможности за достъп до социални услуги за възрастни, както и на доброволчеството и солидарността между поколенията.

Структурирането на насоки за действие в Националната концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора е съобразено с националните специфики в демографското развитие на населението и с основните насоки и приоритети на Европейския съюз за преодоляване на последствията от застаряването.

Проектът на концепция е публикуван в интернет страницата на МТСП.

Последвайте канала на

БТА
908 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
какмибешеимето

2012.06.21 | 17:00

2
Хайде пак усвояване на средства за бъдещето на възрастните хора,за образованите им,за спортуването,че ще им дотрябва на 120 години за олимпийските игри.Те в никакъв случай не бива да се хранят,не бива да ползват нови дрехи,не бива да се топлят и да ползват туристически обекти.Така,нека им дойде акъла в кратуните,щото едно е да се образоваш чрез законите,друго е само да плюскаш джанки. От друга страна,който не ходи на училище,да не получава пенсия,щото и турски сериали няма да има кой да гледа и да затъпява още повече. Да ти се прииска пенсионер да си
ami

2012.06.21 | 09:47

1
ami daite im pari 4e da im stigat pone za hlqb i mlqko na horata .....

Добави коментар

Водещи новини