Захариева за Украйна: Слабост и малодушие не бива да има в управлението на държавата

  • 21 април 2022 13:08

  • 651
  • 4
Захариева за Украйна: Слабост и малодушие не бива да има в управлението на държавата
© Булфото (архив)

Такава слабост, такова малодушие не бива да съществува в българското управление на държавата. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на относно предложението за отпускане на помощ за Украйна. Пред журналисти в парламента тя изрази несъгласие с възможността за даване само на каски и бронежилетки. Според нея предложението на "Продължаваме Промяната" (ПП), прието вчера на заседание на Комисията по външна политика, е „нищонеказващо“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13106

Тези, които не подкрепят Украйна, подкрепят войната, каза още Захариева. Тя смята, че премиерът има мнозинство в парламента, за да се приеме решението за военна помощ за Украйна. 

Кулеба за българските министри: Не разбират какво се случва в Украйна

Проекторешението на ПП гласи, че парламентът дава мандат на правителството да обсъди и приложи пакет от мерки, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и техническа за защитни цели според нуждите на Украйна и съобразно възможностите на България.

ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Демократична България" имаха свои отделни проекти. В началото на заседанието на парламента депутати от двете парламентарни групи поискаха проектите за решение във връзка с помощта за Украйна да влязат още днес в пленарната зала. Заради липса на доклад от водещата комисия обаче това не стана. 

Дебатът за приемането на решение за помощ за Украйна и каква точно да бъде тя, се провежда на фона на посещението на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба в България. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.04.21 | 14:03

3
Връщаме Бойко, Мъж от всякъде и политик какъвто не сме имали от времето на Цар Борис 3!!Бог да го благослови със здраве и късмет по нелекият му път на Премиер на България.!!!
Да ви ЕПМ!

2022.10.20 | 16:30

4
Аз в усраина ли живея или в България?
2LOOP

2022.04.21 | 14:00

2
ДОБРЕ ЧЕ МЪЖО ТИ ГЕПИ ПАРИ ОТ СУБСИДИЙ ДА СЕ ПУЛИШ И ТИ В НОВИНИТЕ
ДБ

2022.04.21 | 13:45

1
Издрод муртомилиционерски е тази селянка

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини