Ананиев: МС ще реши какво можем да си позволим да дадем на Украйна

  • 21 април 2022 09:47

  • 583
  • 0
Ананиев: МС ще реши какво можем да си позволим да дадем на Украйна
© Gettyimages/архив

„Ние даваме възможност на Министерски съвет да прецени какво можем да си позволим. Сега няма какво да се лъжем – България има своите военни дефицити“.Така депутатът от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Настимир Ананиев коментира  пред бТВ решението на парламентарната външна комисия от вчера за допълнителната помощ за Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

След като 3 седмици спориха, четирите партии в управляващата коалиция стигнаха до решение да предложат 3 вида помощ на Украйна – техническа, финансова и хуманитарна.

„Лично аз бях много шокиран от зверствата в Буча и бих подкрепил Украйна във всяко едно отношение. От една страна имаме агресор от другата страна имаме държава, която е нападната. Ние сме член на Европейския съюз и на НАТО. Много е ясно на коя страна сме ние и трябва да помогнем с всичко, което е възможно“, заяви Ананиев.

Очаква се днес решението за допълнителната помощ за Украйна да се обсъжда и гласува в пленарната зала.

Депутат от ПП: Прави се анализ какво е възможно да дадем в помощ на Украйна

Депутатът от ДБ коментира и решението на парламента от вчера на строителните фирми да се изплатят 50% от дължимите суми по договорите за ремонт на пътищата. Останалите 50% ще бъдат изплатени след ревизия.

„Фирмите, които имат сертифицирана извършена дейност ще получат 50%, но за вторите 50% ще трябва да минат през процес на контрол. Това беше много важно за нас, а не да разпитаме един празен чек за това, което са сътворили ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в“, обясни Ананиев.

Той признава, че решението на парламента не е перфектно, но по думите му то е най-доброто в тази ситуация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини