Депутат от "Възраждане" заплаши правителството с мащабни протести заради Северна Македония

  • 20 април 2022 11:17

  • 1959
  • 6
© Novini.bg

В момента наблюдаваме една истерична антибългарска политика, говорене, включително и от медиите в Северна Македония спрямо България. Това сподели пред журналисти в парламента депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Ангел Георгиев по повод последните събития в Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1241

По думите му антибългарската реторика в последно време "се е засилила многократно", давайки примери с преброяването на населението в РСМ и с откриването на Българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля, където по думите му е имало провокатори със серия от лозунги, че българите са фашисти.

Провокация: Посрещнаха делегацията ни в Битоля с плакат: "Ръцете ви са кървави"

Георгиев поиска да узнае кога премиерът Кирил Петков и външният ни министър Теодора Генчовска ще изпратят официална нота до Скопие, "при положение че границата е премината неколкократно".

Трябва да почнат да бият българи по улиците ли, за да имаме реакция?! Налице е едно много неадекватно поведение от нашия дипломатически елит, който седи и наблюдава антибългарската истерия в Македония, отбеляза още народният представител.

По думите му опитите на Кирил Петков "да вкара по-бързо РСМ в ЕС е равносилно на национално предателство".

Християн Мицкоски: Вицепрезидентът на България продължава неевропейски да отрича македонското малцинство

Депутатът предупреди, че ако това се случи, от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" ще организират мащабни протести, за да свалят правителството от власт.

Подобна гавра с нашата история и историческата истина е тотално недопустима, категоричен бе депутатът от опозицията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1959 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
И

2022.04.20 | 19:11

6
НЕКА СЕ ИНИЦИИРА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ПРЕГОВОРИ ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, НА Република северна македония, ПРИ СЕГАШНАТА ИМ ПОЛИТИКА СПРЯМО ХОРАТА С БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ ТАМ И СПРЯМО БЪЛГАРИЯ! НЕКА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ ИЗКАЖЕ И ПАРТИЯТА, КОЯТО ПРЕНЕБРЕГНЕ МНЕНИЕТО МУ, ДА СИ НОСИ КРЪСТА!
Да

2022.04.20 | 19:01

5
Не виждам, как членовете на европейския парламент са загрижени за разширяването на ЕС.С кое са загрижени? С това нагло притискане на България да плюе на историята си, езика си и идентичността си ли? С това ли? Ок. Няма пробрем. След като толкова много искат макетата в ЕС, нека дадем зелена светлина на Северна македония, а ние да си инициирамме един референдум за излизането ни от ЕС! Аз като българин, не съм съгласен да членуваме в организация с държава, която не зачита човешките права на българите в пределите и, и краде историята ни!
X

2022.04.20 | 18:50

4
Te 70 godini sa anti b*lgarski nastroeni ,a sega k*sno e vece za ES.Da si sed*t tam k*deto sa si ! Prosto te ne iskat ES ...a Kato pricina e B* lgarija !!!

2022.04.20 | 12:32

3
Докато НАТО не изчисти сръбско-руската агентура в РСМ, няма смисъл от преговори. Обяснете това на ЕК.
ДБ

2022.04.20 | 11:32

1
Заплашва ми хуя този селяк.

2022.04.20 | 12:31

2
ти хуй имаш ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини