Балабанов: Казус като Македония ще взриви коалицията

  • 20 април 2022 08:29

  • 1370
  • 4
© Кадър NOVA

Логиката показва, че в ситуация на редица кризи предсрочните избори не са изход, това не е държавническо поведение. Всички партньори се опитваме да се опираме на коалиционното споразумение. Докато то се спазва се надявам да няма предсрочни избори. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него идеята на коалицията е да се възпротиви на статуквото и да извърши съдебна реформа. Той отрече подкрепата на опозиционни партии да е индикатор за проблеми в управляващото мнозинство.

“Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци. Беше издигнат в последния момент и после беше оттеглен. ПП в този месец, в който се бавеше процедурата по издигане на кандидатури за гуверньор на БНБ, посочиха няколко човека като Кристалина Георгиева и Стоян Михов. Това е причината ПП да поискат отпадане на някои критерии за управител на БНБ”, поясни Балабанов по казуса с избор на гуверньор на БНБ.

Той беше категоричен, че ИТН ще прояви постоянство и ще номинира отново Любомир Каримански.

Тошко Йорданов скочи на премиера: Заобикаляте коалиционното споразумение по темата за РСМ

Балабанов коментира скорошните социологически проучвания, според които подкрепата на ИТН спада: “В такава ситуация всеки ще има проблеми. Който и да е на власт, ще трябва да взима трудни решения. Подкрепата за всяка партия ерозира и аз го отдавам на кризите”.

“Един казус като Македония ще взриви коалицията. В момента се слага на масата националният интерес”, категоричен беше депутатът от ИТН.

Той обясни, че ИТН е поискала повече места в парламентарните комисии по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси, защото работата на комисиите е била саботирана от липса на кворум.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1370 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Просто човек

2022.04.20 | 10:52

4
Нагло журналистче, ще ви изпратим при създателите ви на Росенец...

2022.04.20 | 09:24

1
Вие друго не мислите,вие сте путлеристи.

2022.04.20 | 10:11

3
Що ти малко зелено краварско човече ли си.

2022.04.20 | 09:34

2
Балабанов коя е тази е.ана булка дето те взе.Несте полезни за България от итн.Боклици сте.

Добави коментар

Водещи новини