Теодора Генчовска: Ще направя всичко възможно българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ

  • 16 април 2022 18:45

  • 1404
  • 1
Теодора Генчовска: Ще направя всичко възможно българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Моята цел е да вдъхна увереност на българите в Република Северна Македония и ще направя всичко възможно те да бъдат вписани в конституцията на тази държава. Това заяви пред журналисти в Битоля министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент, която взе участие в откриването на нов клуб на Културния център „Иван Михайлов“ в града.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1261

Генчовска увери, че нейната позиция и тази на премиера Кирил Петков по темата за европейската интеграция на Република Северна Македония е една и съща. „МВнР води официалната политика на България спрямо Република Северна Македония съгласно рамковата позиция и с подкрепата на Народното събрание“, каза още тя. 

Кирил Петков: Правата на българите в РСМ трябва да бъдат защитени

„Силно се надявам нашите съюзници да проявят разбиране по отношение на проблемите, които трябва да решим заедно с колегите от Република Северна Македония. Разчитам на подкрепа, а не на натиск от съюзниците“, отбеляза още министърът на външните работи. Генчовска допълни, че очаква Република Северна Македония да изпълнява ангажиментите и да покаже конкретни резултати по тях. 

Министърът на външните работи бе част от българска делегация, в чийто състав влязоха премиерът Кирил Петков, вицепрезидентът Илияна Йотова и народни представители от няколко парламентарни групи, която проведе среща с представители на български организации в Република Северна Македония. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Прожектор

2022.04.16 | 19:24

1
Българският премиер бе посрещнат в Битоля с лозунги и трансперанти на омразата. Нещата са от ясни по-ясни. Организатори на антибългарските провокации са антиевропейските и антиНАТОвски "Сојуз на борците од Народноослободителната и Антифашистичката војна на Македонија" и нацистко-левичарската партия "Левица". Огледални образи на нашите проКремълски АБПФК и партии "Възраждане" и "Атака"! Говорит Масква !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини