Чобанов: ПП са основната деструктивна сила Каримански да не бъде избран, искат да овладеят БНБ

  • 15 април 2022 17:40

  • 1092
  • 7
Чобанов: ПП са основната деструктивна сила Каримански да не бъде избран, искат да овладеят БНБ
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

Г-н Каримански не беше избран поради ситуацията в управляващата коалиция. Там видяхме състояние, в което мобилизация се получава по деструктивни теми. Имаше категорична мобилизация, защото „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ направиха всичко, за да не се състои този избор, включително поискаха почивка, за да си съберат депутатите. Това заяви Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас от ДПС в студиото на „Денят на живо“ по Nova News по темата за избор на управител на БНБ.

Той беше категоричен, че ПП са били „основната деструктивна сила, за да не бъде избран Каримански“.

Според него Гюров е виждал в БНБ поредния инструмент, с който ПП да прокара собствените си интереси: „В това се състои тяхната фиксация – да не се избере кандидат, докато те си намерят“.

„За ПП не важат правилата – банкова тайна, конституция и закони“, категоричен беше Чобанов. Неговото мнение е, че ПП са мобилизирали други партии, включително „Възраждане“, за да не се състои изборът на Каримански.

Неговото мнение е, че ако управителят на БНБ е член на управляващото мнозинство няма как да се очаква, че той ще критикува правителството: „Ако БНБ бъде подчинена, ще тръгнем по много лош път“.

Парламентът отхвърли кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ

По думите му има несериозно отношение от страна на управляващата коалиция към поста на управител на БНБ: „В последния момент се появи Гюров, който се оттегли. Това не допринася за имиджа и авторитета на БНБ“.

„Ние познаваме г-н Каримански в рамките на парламента, той се държи достойно. От тази гледна точка той демонстрира отговорност и не виждам защо да не го подкрепим. Гласувахме по съвет“, категоричен беше депутатът.

Чобанов коментира и поведението на „Възраждане“ в зала и начина, по който гласуваха („Възраждане“ не подкрепиха избора на Каримански за шеф на БНБ – бел. ред.): „Те си търсиха причина да подкрепят съществуването на правителството и си я намериха в избора на управител на БНБ“.

Той определи като „облачна“ партията на премиера Петков и финансовия министър Василев „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“, която се учредява днес.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1092 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.04.17 | 10:45

7
ПП трябва да представят и изберете тяхната кандидатура.Не искаме да изчезват по цели банки както преди.Вярваме силно на Петков и Асен Василев.

2022.04.15 | 19:39

6
ПО ГОЛЯМ УБИТАК ОТ ТОЗИ В ЯМГ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО .УБИТАК НА ВИПУСКА.
Бай Иван 2

2022.04.15 | 19:10

5
Тоя беше финансов министър кпгато фалираха КТБ.Полсе дпс си го прибраха депутат за награда.Голям наглец!Тогавашниат говернъо на БНБ проспа трназакциите от милионо левове умишлено.

2022.04.15 | 18:53

4
Тоя бастун с кривите очи да не се обажда от коневръза....
КЪДЕТО СА ПАРИТЕ

2022.04.15 | 18:45

3
ТАМ СА УСИЛИЯТА.

2022.04.15 | 18:38

2
Гн Чобанов защо не,ПП не са разбойници и трябва дая овладеят.
Просто човек

2022.04.15 | 18:37

1
Сега квичите, че не успяхте да наложите вашия кандидат от малкото дпс (с малки букви)...

Добави коментар

Водещи новини