Петков: Няма разцепление в коалицията, ще работим принципно

  • 15 април 2022 12:04

  • 2367
  • 32
Петков: Няма разцепление в коалицията, ще работим принципно
© Булфото (архив)

Приоритетите ни не са се променили въобще. Искаме да засилим икономичесикя растеж на България, да сме една сигурна и спокойна страна, където правилата се спазват и никой не е над закона. В тази връзка имаме още много работа да свършим. Това заяви пред журналисти министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в Стара Загора.

Той увери, че няма разцепление в коалицията, каквито твърдения се прокрадват в публичното пространство.

Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали, е, че ще работим принципно. Тази мантра - стабилност на всяка цена, не е при нас. При нас е стабилност, когато спазваме принципите, които сме обещали на гласоподавателите, които са ни се доверили, подчерта премиерът.

По думите му с вчерашното закриване на Спецправосъдието коалицията е направила "нещо много хубаво".

НС закри окончателно специализираните съд и прокуратура

На въпрос за избирането на управител на БНБ премиерът изрази мнение, че "не е нужно да бързаме за никъде".

Това, което видях, е, че според една от коалиционните партии този изобр трябва да се случи, но според мен тази кандидатура няма да бъде подкрепена (на Каримански от ИТН, бел. ред.), коментира Петков и допълни, че очаква в крайна сметка управляващата коалиция да излезе с една обща кандидатура за гуверньор на централната банка.

Той коментира и случващото се с моряците от "Царевна", като заяви, че през цялото време е поддържал контакт с тях.

Собственикът на кораба “Царевна”: Очакваме моряците да се приберат за Великден

„Аз лично съм говорил с капитана - не знам колко пъти. Даже съм включвал и близките на моряците да говорят през моя телефон в неделен ден, за да вървят нещата”, разкри той.

Петков уточни, че държавата три пъти е била в готовност да изведе екипажа от кораба.

Едновременно с това говорихме и с украинската, и с руската страна. Не знаехме коя от тях ще завладее пристанището. В момента, в който боят се успокои, един от моряците беше отишъл до руската част. Когато дадоха прозорец, го съгласувах с военното разузнаване и те ги поеха оттам, каза още премиерът.

Предположението на Петков е, че българите ще се завърнат у нас в понеделник.

,,Сега хората са в абсолютна безопасност. Центърът към МВнР е в директна връзка. Едновременно с това координираме логистичната задача да ги върнем обратно. Моето предположение е, че ще стане в понеделник идващата седмица'', добави той.

Това, което обещах на пътните строители, вчера го подкрепиха три от четири партии. Това означава 655 млн. да се платят веднага, а други 50% да се преведат след проверка и санкция на парламента. Вчера това не беше гласувано. Призовах това предложение днес да се вкара отново. Надявам се всички политически партии, които гласуваха „против”, да премислят и да имаме шанс още веднъж да гласуваме, обясни той по повод плащането на пътните строители.

Кирил Петков във Фейсбук: Още днес пак внасяме предложението за разплащане със строителните фирми

В отговор на въпроси и на граждани, премиерът беше категоричен, че в сегашната версия на Плана за възстановяване и устойчивост няма да се затварят въглищни централи – макар първоначално да е имало такова искане от Брюксел.

Намаляването на емисиите с 40 на сто по думите му означава оптимизация на мощностите, които няма да спират да работят – с, например, по-голяма заетост през зимата и по-малка през лятото.

В момента и заради Украйна се осъзна колко е важно да имаме независими източници на енергия, заяви Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Асен Василев: България не предвижда да затваря ТЕЦ-ове

Последвайте канала на

Владимир Василев
2367 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
The Wolf of WallStreet

2022.04.16 | 17:55

32
Господин Петков е културен образован богат изглежда перфектно Жена му е красавица Остава само един въпрос Защо не си се върне при нас на запад не ми се занимава с тоя прост български народ да му помага
А ★♠♪©°

2022.04.15 | 14:32

30
ЗАКРИВАНЕТО НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ СТРУКТУРИ Е УДАР СРЕЩУ СИГУРНОСТТА НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ И РЕЦИДИВ ЩЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО НЕПОПРАВИМИ ВЪВ ВРЕМЕТО . ТОВА ОЗНАЧАВА ПОВИШЕН - НЕИЗБЕЖЕН СБЛЪСЪК НА НАС НОРМАЛНИТЕ ХОРА С ТАКИВА КРИМИНАЛНИ ФИГУРИ В НАШЕТО ОБЩЕСТВО . ИНТЕНЗИТЕТА НА ТОВА ЯВЛЕНИЕ ЩЕ ПОРОДИ СОЦИАЛНО НАПРЕЖЕНИЕ , ПОРОДЕНО ОТ УЛИЧНИ САМОРАЗПРАВИ , ПОБОИЩА , НАСИЛИЕ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ИЛИ ПО МАЛКО НАСЕЛЕНО МЯСТО . НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК ЩЕ БЪДЕ ХУЛЕН , БИТ , УНИЖАВАН ДОРИ САМО ПРИ ОТПРАВЯНЕ НА ЗАБЕЛЕЖКА, ЗА НЕПРИСТОЙНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА . ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РАЗПАД НА ОБЩЕСТВЕНИЯ МОРАЛ , НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ , ОТ КОЕТО ЩЕ ВЗЕМАТ ВРЪХ ТОЧНО ТЕЗИ , КОИТО ДЕСЕТ ГОДИНИ ЧАКАТ ТАЗИ АНАРХИЯ ...
Сами

2022.04.15 | 14:34

31
Сме си виновни , наистина сме ооффце.
А ★♠♪©°

2022.04.15 | 14:27

29
ЗАКРИВАНЕТО НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ СТРУКТУРИ Е УДАР СРЕЩУ СИГУРНОСТТА НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ И РЕЦИДИВ ЩЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО НЕПОПРАВИМИ ВЪВ ВРЕМЕТО . ТОВА ОЗНАЧАВА ПОВИШЕН - НЕИЗБЕЖЕН СБЛЪСЪК НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА С ТАКИВА КРИМИНАЛНИ ФИГУРИ В НАШЕТО ОБЩЕСТВО . ИНТЕНЗИТЕТА НА ТОВА ЯВЛЕНИЕ ЩЕ ПОРОДИ СОЦИАЛНО НАПРЕЖЕНИЕ ПОРОДЕНО ОТ УЛИЧНИ САМОРАЗПРАВИ , ПОБОИЩА , НАСИЛИЕ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ИЛИ ПО МАЛКО НАСЕЛЕНО МЯСТО . НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК ЩЕ БЪДЕ ХУЛЕН , БИТ , УНИЖАВАН ДОРИ САМО ПРИ ОТПРАВЯНЕ НА ЗАБЕЛЕЖКА ЗА НЕПРИСТОЙНО ДЕЙСТВИЯ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА . ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РАЗПАД НА ОБЩЕСТВЕНИЯ МОРАЛ , НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ , ОТ КОЕТО ЩЕ ВЗЕМАТ ВРЪХ ТОЧНО ТЕЗИ , КОИТО ДЕСЕТ ГОДИНИ ЧАКАТ ТАЗИ АНАРХИЯ .
ne

2022.04.15 | 14:05

28
kravarska mastio ti niamash opozicia a edna slucaino izbrana zbirshtina koiato te napravi premier bokluk.
123

2022.04.15 | 14:04

27
Единственият независим източник на газ е ГЪЗЪ ти. Той май работи по добре от мозъка ти. Щом искаш независимост, натискай на работа. Включи и Асен, неговия е разработен.
Най-добре се омитайте

2022.04.15 | 13:57

26
И дим да ви няма. Да се връща ГЕРБ! Видя се,че за една година съсипахте държвата-факт!
трясс

2022.04.15 | 13:52

21
трябва два пъти увеличение на мин. заплата през всяка година действайте
жжожж

2022.04.15 | 13:55

25
има голяма инфлация за да правиш замразяване увеличението на мин. заплата до2025 год. не си го помисляй
тжжж

2022.04.15 | 13:53

23
не си мисли да замразяваш увеличението на мин.заплата до 2025 година
От глупости

2022.04.15 | 13:55

24
Бърка среден род , окончанията .., все едно е сиганин в дома .
Къде са

2022.04.15 | 13:53

22
Осем милиарда за три месеца ?

2022.04.15 | 13:48

20
Кире вие сте кофи с боклук...не го ли разбра

Добави коментар

Водещи новини