Джамбазки се присмя на ЕП: Наказват ме заради скелетите им в гардероба и униформите на дядовците им

  • 14 април 2022 07:38

  • 1203
  • 9
© Bulphoto/архив

"Санкцията за помахване не доказва, че съм отправил нацистки поздрав в Европейския парламент", заяви пред бТВ евродепутатът от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

„Това е тежко лицемерие. Утре някой може да каже, че костюмът ми напомня за някой държавен лидер, който е известен с лошата си политика. Това значи ли, че не трябва да носим костюми?”, попита Джамбазки.

Ето какво наказание наложи Европарламентът на Джамбазки

Той определи мотивите за наказанието му, което той обжалва, като смешни. В тях се казва, че жестът му може да бъде изтълкуван от някого като нацистки поздрав, което е недопустимо.

„Наказват ме, защото се гузни. Те имат гузна съвест заради скелетите им в гардероба и униформите на дядовците им”, коментира евродепутатът. 

Евродепутатът коментира и случващото се с РСМ. 

Той изрази съмнения, че министър-председателят е водил разговори около 24 май да се опита да отстъпи от българската позиция за РСМ.

„За да може след това на следващ съвет по общи въпроси, когато бъде попитам българският външен министър дали възразява да започнат преговори между Република Северна Македония и Европейския съюз, да не възрази. Министър-председателят със сигурност е водил подобни разговори“, добави той.

Джамбазки очаква и в петък на изслушването на външния министър Теодора Генчовска да чуе обяснение.

„Очаквам адекватна информация и обяснение за това какво се е случило на срещата в Люксембург, какъв е воденият разговор, защото след като тази информация се появи, външно министерство си мълчеше, защо не излезе самият министър да обясни за какво става дума, а пускат прессъобщения. Излизат други лица да обясняват какво е станало, какво се е случило и защо трябва да научаваме тези новини от германския външен министър. На тази среща Генчовса се съгласи, че трябва да започнат преговорите за присъединяване на Албания и РСМ. Европа отдавна иска този въпрос да бъде разрешен, защото за пореден път представител на западноевропейските държави не споменава задълженията на република Северна Македония. Например да уважават правата и законните интереси на българите в република Северна Македония“, каза евродепутатът.

Той поясни и че България не е трябвало да признава преброяването в РСМ.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1203 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.04.14 | 10:25

9
До някъде е прав Джамби. Може би, гузната съвест, прикрита под формата на "хуманитарна загриженост" ги кара да въоръжават нацитата в украйна.

2022.04.14 | 10:06

8
Днешното правителство комунисти, водено от българоубиеца Румен Радев със закриването на спец.съда ОСИГУРЯВАТ топло завръщане на мафиотите укриващи се в Дубай и Белград!!!!

2022.04.14 | 10:06

7
Днешното правителство комунисти, водено от българоубиеца Румен Радев със закриването на спец.съда ОСИГУРЯВАТ топло завръщане на мафиотите укриващи се в Дубай и Белград!!!!

2022.04.14 | 10:06

6
Днешното правителство комунисти, водено от българоубиеца Румен Радев със закриването на спец.съда ОСИГУРЯВАТ топло завръщане на мафиотите укриващи се в Дубай и Белград!!!!
Да

2022.04.14 | 09:38

5
Кво ги боли европата за българите бе? Интересуваме ги толкова, колкото ги интересувахме, когато бяхме роби 500 години! Това е самата истина. Никога не са гледали на нас, като равен с равен! Нито европа и европейците, нито русия и руснаците! Това е. Всеки от тях си гледа интереса. А ние нашия кога? Като не знаете, какво да правите дами и господа управляващи, примери около нас има много. Ето ви Орбан, па ако щете и Ердоган!

2022.04.14 | 09:08

4
В ЕП 99% са с неустановен пол и на каишка на ЦРУ и ФБР.
Koko

2022.04.14 | 08:56

3
Prav e,znaem im djadovzite, vsi4ki sa ot ss
евро-педерунгел

2022.04.14 | 08:36

2
пълно е с колеги в тоя европарламент...
KKK

2022.04.14 | 08:34

1
ЕВИ ИМ МАЙКАТА !

Добави коментар

Водещи новини