Борисов: Косово стриктно изпълнява всички ангажименти към ЕС и НАТО

  • 19 юни 2012 12:31

  • 735
  • 2
Борисов: Косово стриктно изпълнява всички ангажименти към ЕС и НАТО
©

"Косово много стриктно изпълнява всички ангажименти, които е поело към Европейския съюз и НАТО", заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г  на брифинг в Министерски съвет след среща с премиера на Косово Хашим Тачи.

„В разговорите поисках да се уверя, че здравето, животът на етносите в Косово са гарантирани. Бях уверен, че в управлението на държавата има и сърби. Бях уверен, че манастирите са съхранявани. Бях уверен, че има абсолютна етническа толерантност, че изграждат инфраструктура – и към Белград и към Скопие, както и че спазват всички поети ангажименти”, каза Борисов

Борисов отбеляза, че в Косово работят и инвестират български компании, което е похвално.

„Разговаряхме и за борбата с организираната престъпност. Бях уверен, че се спазват подписаните споразумения”, отбеляза Борисов.

„Уверих Тачи, че нашите отношения със Сърбия са много братски и толерантни. Абсолютно подкрепяме Сърбия по пътя й към ЕС”, посочи българският премиер.

Той заяви, че България ще окаже максимално съдействие за членство на Косово в Европейската банка за възстановяване и развитие и в ЮНЕСКО.

Косово е много млада държава и всички закони са адаптирани с европейското законодателство, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
735 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AAAAA

2012.06.19 | 23:15

2
iavno ne znae
sla6tenets

2012.06.19 | 21:29

1
Ami Boiko Borisov ne znae li,che v juznata chast na Kosovo,jiveqt 30 000 -no balgarsko maltsinstvo,koeto ne se priznava ot Kosovskoto pravitelstvo i se potapkvat pravata i svobodite im...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини