Икономист: Добре е управителят на БНБ да бъде избран с широка подкрепа, включително от опозицията

  • 12 април 2022 09:05

  • 784
  • 1
Икономист: Добре е управителят на БНБ да бъде избран с широка подкрепа, включително от опозицията
© Кадър NOVA

Постът на БНБ е изключително важен, защото той засяга нашите пари. Банковата система има важни функции в прането на пари. Изискването е банката да проверява кой открива сметка, всеки съмнителен превод се изпраща в ДАНС. Точно заради това е добре управителят на БНБ да е с широка подкрепа, включително от опозицията. Това заяви Георги Ангелов, икономист от “Отворено общество” в студиото на Нова телевизия.

Според журналиста Полина Паунова е важно да няма съмнения за миналото и интегритета на управителя на БНБ: “От няколко стъпки, включително с избор на управител на БНБ, зависи дали промяната ще продължи. Темите са няколко: парите за строителство, избор за БНБ, спецсъда, СЕМ и БНТ. Това са всички теми, по които ГЕРБ и ДПС ще се опитват да пробиват настоящото управление”.

Мика Зайкова за БНБ битката: Искаше ми се аз да ги препитам, но...

При изтеглянето на Гюров, ПП поставят ГЕРБ пред избора дали да гласуват за Каримански или да оставят Димитър Радев на поста, добави тя. Тя подчерта, че практиката на оставяне на пост на шеф на регулатор, го поставя в зависимост. На това Ангелов опонира, че такъв шеф не може да бъде сменен лесно, защото очевидно няма мнозинство за това.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.12 | 10:55

1
Еми тогава сложите гн Пеевски и готово.Той е от опозицията,тоьи образ откаде се показа.За БНБ то всички излязнахте от дупките.Премиерът който предложи,само на него имаме доверие.

Добави коментар

Водещи новини