Петър Витанов: Ако парите обединяват коалицията, толкова по-зле за нея

  • 11 април 2022 08:56

  • 800
  • 1
Петър Витанов: Ако парите обединяват коалицията, толкова по-зле за нея
© БНТ

Ако парите сплотят коалицията, толкова по-зле за нея. Това заяви евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее пред БНТ за одобрения План за възстановяване и устойчивост. 

Приемането на Плана за възстановяване и устойчивост беше заради техническо изоставане в следствие на политическата нестабилност у нас. Посещението на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен е доказателство, че Планът е приет, допълни той.

По думите му закъснението е било логично, след като предходното редовно правителство не е внесло Плана в срок, а служебните кабинети са загубили още няколко месеца за неговата подготовка и пренаписване.

“Това беше стандартна, рутинна процедура. Това е характерно за всяка една държава - в Румъния дискусиите бяха над 6 месеца. В това няма нищо ненормално”, заяви той.

Петър Витанов: БСП няма да има място в коалицията, ако направи компромис със Северна Македония

Витанов отбеляза, че целта е със средствата по Плана за възстановяване и устойчивост да се подпомогнат българските компании и да се премине към енергийна и икономическа трансформация.

На въпрос дали е са били обвързани приемането на Плана и падането на българското вето за Северна Македония той отговори:

“Искрено се надявам да не е имало такова нещо. Това би бил инструмент за влияние, който е в разрез с моето разбиране за правене на политика. Не мисля.”

Последвайте канала на

Радина Лазарова
800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.11 | 10:05

1
ЗА ПАРТИЯ КОЯТО ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ РАЗЧЕКНАТА БСП Е ДОСТА БЕЗРАЗСЪДНА.

Добави коментар

Водещи новини