Депутат от ПП: Не е имало уговорка Каримански да стане гуверньор на БНБ

  • 11 април 2022 08:52

  • 1130
  • 6
Депутат от ПП: Не е имало уговорка Каримански да стане гуверньор на БНБ
© Кадър NOVA

Аз не съм предлагал постове на г-н Каримански. Направих предложенеи за излизане от ситуацията, с лед което коалицията ще излезе по-обединена, а кандидатите ще получат още повече. Видяхме се в кафето с г-н Каримански и го попитах какво мисли той за това да е предложение за представител на България в Световната банка. Дискутирахме възможността коалицията да излезе с нова кандидатура, която да обедини коалицията. Той каза, че трябва да говори със Слави и с Тошко. Това заяви Венко Сабрутев от “Продължаваме промяната” по повод сагата с избор на гуверньор на БНБ.

Той каза, е от ПП са търсили най-подходящия кандидат на коалицията с отлича теоретична и практическа подготовка.

“Дадохме ясна заявка, че ще търсим обединителна кандидатура и твърдо смятахме, че Андрей Гюров беше такава кандидатура”, каза Сабрутев.

Депутатът отрече да е имало предварителна уговорка Каримански да заеме поста гуверньор на БНБ. Според него не е имало забавяне от страна на ПП за номинация за поста.

Той подчерта, че от ПП нямат съмнение за професионалните качества на Каримански, но имат за моралните: “В публичното пространство се появи информация, която е леко притеснителна”.

Йорданов: Имахме джентълменско споразумение за гуверньор на БНБ, а сега ПП иска да я овладее

Сабрутев коментира думите на Ива Митева и тезата, че не всеки път ръководителите могат да изчетат документите, които подписват: “Представяте ли си какво ще стане, ако гуверньорът на БНБ не чете документите, а само ги подписва? С един подпис може да фалира държавата”.

Депутатът отрече да има договорка Ива Митева да стане конституционен съдия. Той подчерта, че оттеглянето на кандидатурата на Гюров е станало, за да не оставят избора в ръцете на опозицията: “Трябва да имаме БНБ на страната на борбата с корупцията”. Според него заплашителният есемес, който Каримански е получил, е дело на тези, които искат да развалят коалицията.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1130 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Реалист

2022.04.12 | 02:12

6
Видяхте ли новото лице на корупцията? ПП донесе ли промяна? Ами просто уволни кадрите на ГЕРБ и назначи свои!!! Опитва се да овладее всички институции,със свои кадри,единствено Гешев им се опъва,и затова е враг номер 1!!! А хората,търсещи промяната доживяха ПОДМЯНА........
Аделина лазарова

2022.04.11 | 10:47

5
А този мухъл откъде изпълзя.Трябва да ги изметем цялата пасмина
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.04.11 | 09:19

4
ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ ЧЕ, ЧАЛГАРа Е СВЪРЗАН С ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ААМЕТ ДОГАНУУГЛУ И ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭. ОНЯ ДРоГАР КАЛИМАНСКИ БЕШЕ ШЕФ НА ТУРСКАТА БАНКА, НА ФУАТ ГЮВЕН – БЛИЗЪК ДО ДПС. ТЕ ЗАТОВА ТОЛКОВА МНОГО ДРАПАТ.....

2022.04.11 | 09:00

1
ЕЙ, ПРОМЯНАТА, НАЛИ СТЕ ПОДМЯНА И ВСИЧКО БЕШЕ ЗА МНООООГО ПАРИ, ТА ИСКАТЕ ОТВСЯКЪДЕ ДА СМУЧИТЕ

2022.04.11 | 09:11

3
Бклук си 1 само за това не съм съгласен че краднат от ПП.

2022.04.11 | 09:10

2
Най простата партия която ще изчезне е ИТН.Но няма да има такава партия.Тошко африк казваше префи че имат 17 % за винаги.Коо стана Тодоре австралийски.Ще изчезнете.

Добави коментар

Водещи новини