Кристиан Вигенин: Изпращането на оръжие в Украйна е ангажиране в конфликта, българите не желаят това

  • 08 април 2022 22:44

  • 3820
  • 40
Кристиан Вигенин: Изпращането на оръжие в Украйна е ангажиране в конфликта, българите не желаят това
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

"От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е считаме, че предоставянето на военна помощ с характер на нападателни оръжия и боеприпаси е ангажиране на България в конфликта в Украйна - нещо, което българските граждани не желаят." Това коментира в предаването "Панорама" по БНТ зам.-председателят на НС от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

"От нас никой не е поискал подобно нещо - нито от НАТО, нито от ЕС. Украйна може да иска всичко, но от гледна тока на това, че правителството и парламентът управляват от името на българските граждани, а не на някой друг, е редно да се съобразим с преобладаващото мнение", заяви той.

Нинова: В коалицията не е обсъждано отзоваването на руския посланик

Подчерта, че България подкрепя Украйна със значителна хуманитарна помощ и може да направи още повече по този въпрос:

"Бежанците, останали тук в България, вече са над 70 000 - това е повече от 1% от населението и повече от градове като Велико Търново и Благоевград. Над 25 000 са децата само - и ние правим всичко възможно те да се чувстват спокойни тук", каза Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е категорично подкрепи декларацията на Народното събрание извън частта със санкциите срещу Русия, подчерта Вигенин. В тази декларация се заявява, че НС осъжда агресията.

"През последните седмици сме свидетели на една изключително агресивна пропаганда и от двете страни - има хора, буквално отровени от тази пропаганда. Тук е големият проблем - мой персонално, но и на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - да се опитаме да намерим някакъв общ терен за българското общество, защото то е до такава степен разделено, че това всъщност е най-големият ни проблем", смята депутатът.

България нито продава оръжия на Украйна, нито те се предоставят под някаква скрита форма, заяви още той.

Другата седмица социалистите ще обявят коя от двете кандидатури за БНБ подкрепят другата седмица. Според БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е обаче още има време, в което двамата кандидати да се оттеглят и коалицията да се обедини около една кандидатура.

"За нас наличието на две кандидатури за БНБ от нашата коалиция не е добро решение и съжаляваме, че се стигна дотук", каза Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Коментира и спекулациите по отношение на ветото за еврочленството на Северна Македония:

"Не може да има решение без ангажимент на 4-те партии в коалицията, без решение на Народното събрание. Ако в оставащото време не стигнем до приемливи решения на база вече приетите позиции - просто ветото няма да бъде вдигнато", катагоричен бе Вигенин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3820 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2022.04.11 | 09:50

40
На който му стиска,разваляйте коалицията.После той ще яде попарата,един глас няма да види.Тошко отивайте на избори с Нинова,стига се оплаквайте като довица за манивела.

2022.04.11 | 09:06

39
Бсп то незнам за какво се смятат.Гласували им няколко бабички и дедовци и се мислът за нещи.Бсп умре.
гецата

2022.04.09 | 10:24

34
А ти кой си да говориш от името на народа - национален предател, обслужващ само руските интереси

2022.04.11 | 09:04

38
Точно путлериски помии.Вън от България.Е цяла европа ги изринаха само в бг командват.Айде сиктир бе помия..

2022.04.11 | 09:03

37
Кой ти каза бе да тв.80% искаме дасе прати оръжие самолети танкове бомбу.Лъжете като идиоти.
Просто човек

2022.04.09 | 11:37

35
Вигенин, не говори от мое име! Аз съм за изпращане на оръжие на Украйна!

2022.04.09 | 11:49

36
Е, прав си, но не си просто човек, а си ПРОСТ човек/то и последното е под въпрос/!
Хм...

2022.04.09 | 09:45

33
Българите не искали въвличане във войната..... Кой иска да го хвърлят в пъклото на войната ?-никой. Но да си го кажем честно , ние отдавна сме въвлечени. Още с отцепването си от зоната на комунизЪма , още с влизането в НАТО и Евросъюза , а за тези които не го разбират то путлеровия режим го направи със списъка на вражески държави. А защо, мислите , се прави този списък ? - За да ни благодарят "братушките"които избиват братята си ? .. Хайде не бъдете наивни. И никой не иска да пращаме войска, ние и без това нямаме , нито оръжие което е стояло на склад последните 30 години. Това оръжие е толкова ефективно колкото руското което украинците с лекота обръщат в скрап. Но можем да доставяме боеприпаси които и днес се произвеждат от военните ни заводи, не само каски и бронежилетки.....Да , но БСП била партия на разума ! .....А кой разум допуска клането в Украйна?- Човешкия , или зверския ?- А вие от кои сте?-Човеците , или зверовете......
Хм...

2022.04.09 | 09:43

32
Българите не искали въвличане във войната..... Кой иска да го хвърлят в пъклото на войната ?-никой. Но да си го кажем честно , ние отдавна сме въвлечени. Още с отцепването си от зоната на комунизЪма , още с влизането в НАТО и Евросъюза , а за тези които не го разбират то путлеровия режим го направи със списъка на вражески държави. А защо, мислите , се прави този списък ? - За да ни благодарят "братушките"които избиват братята си ? .. Хайде не бъдете наивни. И никой не иска да пращаме войска, ние и без това нямаме , нито оръжие което е стояло на склад последните 30 години. Това оръжие е е толкова ефективно колкото руското което украинците с лекота обръщат в скрап. Но можем да доставяме боеприпаси които и днес се произвеждат от военните ни заводи, не само каски и бронежилетки.....Да , но БСП била партия на разума ! .....А кой разум допуска клането в Украйна?- Човешкия , или зверския ?- А вие от кои сте?-Човеците , или зверовете......

2022.04.09 | 09:03

31
Вигенин за кой Българи става въпрос та вашата мижава партия симпатизантите ви измират със скоростта на светлината. Ако пуснете референдум ще видите че е обратното.
Бай Драгой

2022.04.09 | 08:53

30
То голям мерак тука да се мешаме в патакламата. Оправете си най-напред ПРУ-тата ( противо радиационни укрития) в панелките бря. А не дръжте там компоти и натурии. Щот кат почнат де ша одите. Еля майните на една крачка сте до Летището в Графа. Тогива викай Бай дън, Боко, Гнома, Плевнята,Пасито и тн да та спасяват. Гонете Митрофанова, кат загърми ша са оправяме дректно с Путин, а не чрез Зеленски. Ша са сетите за Вегенина тогива и злобеете че нямал деца. А вашите на бегом по офшорните ви имения ( на имащите) и останалите мобилизирани гордо в първите редици на НАТО. Докога българино ша са влачиш кат влечуго от едно иго към друго, рече Радой, ама кой да слуша.

2022.04.09 | 08:40

29
БСП не представлява България а шепа екстремисти

Добави коментар

Водещи новини