Министър Караджов при протестиращите: Парите за пътищата са заложник на избора за шеф на БНБ

  • 08 април 2022 11:07

  • 2153
  • 3
© Булфото

Шофьори на камиони се събраха на протест пред Народното събрание. Причината отказът на управляващите да разрешат на АПИ да предоговори договорите, така че моментът на прекратяване на действието им е да бъде обвързано със сключването на нов договор в резултат на откритите през настоящата 2022 г. процедури по Закона за обществените поръчки. 

Министърът на регионалното развитие Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова се присъедини към протестиращите. 

Правителството е длъжно да си влезе в ролята и да защити това решение, което заедно сме изработили. То не е мое решение или на депутатите вносители, каза той. 

ИТН напуснаха пленарната зала, обидени са на ПП заради АПИ

По думите му това решение не е свързано толкова с отпускането на пари за ремонти.

То е решение, с което да се даде право на АПИ да продължи да възлага по прекратени договори. Тези договори са прекратени преди мен. В тях са останали две частици. Едната да се поддържа зимното, която свърши на 1 април. И второто е да се правят аварийни ремонти. Ако се скъса мост да отидем да го оправим. Но това не е поддръжката на републиканската пътна мрежа и сега е времето за ремонти, добави министър Караджов.

Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме и една дупка на пътя, добави Караджов.

Според Караджов парите за ремонт на пътищата са заложник на решението на избора за шеф на БНБ.

Той допълни, че сумите, които се дължат на строителните фирми са огромни и трябва да се разплати поне 50% от сумата, за да имат сигурност и да започнат с ремонтните дейности.

Договорите за 710 млн. лева са били надвишени до 1 млрд. и 100 млн. лева, аз съм заварил това и не нося вина, отбеляза Караджов.

В България има над 200 участъка, които са заложени и вече трябваше да им е почнал ремонта в ремонтната програма на АПИ. Тази работа стои на трупчета, защото не се вземат решения, уточни той. 

След разговор с министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова протестиращите шофьори изтеглиха тировете си от бул. "Цар Освободител".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2153 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
321

2022.04.08 | 12:37

3
Ненормалници!Хайде ако обичате ни осеободете от присъствието си.
Cetin

2022.04.08 | 12:22

2
STIGA STE KRALI NEKADIRNITSI PILEN REZIL STE
Корни

2022.04.08 | 12:01

1
Аз може ли да стана шефка на БНБ?

Добави коментар

Водещи новини