Петков: Нямам правото и няма да опитвам договорки за РС Македония в ЕС

  • 08 април 2022 11:05

  • 2261
  • 6
© Novini.bg

Ситуацията в Украйна направи казуса със Северна Македония още по-деликатен. Това заяви премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически по време на участието си в днешния парламентарен блиц контрол. Петков отговори на въпрос от народния представител от ДПС Йордан Цонев, който поиска от премиера да даде информация за това дали се опитва сам да реши въпроса с присъединяването на югозападната ни съседка към Европейския съюз. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

„Западните Балкани също са регион под риск. Сигурността на Западните Балкани е от огромна важност за българската държава. С голяма отговорност трябва да подходим към тези решения“, посочи Петков. 

Той увери, че партиите от управлението стриктно спазват подписаното между тях коалиционно споразумение, включително в частта му за българската позиция за Република Северна Македония. 

Милошоски: Между София и Скопие циркулира нон пейпър, премиерът Ковачевски да запознае депутатите с него

„Аз, като министър-председател, по никакъв начин нямам правото, нито ще се опитвам да правя каквито и да било договорки. Имаме рамкова позиция, имаме декларация и всяко едно решение трябва да се случи с пълно обединение, не само на управляващата коалиция, но и на опозицията. Като нация трябва заедно да го решим, всички трябва да сме обединени около това решение“, коментира още премиерът. 

Няма да бъде взето решение по темата без санкцията на парламента, увери Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

„Хубавата новина от вчера е, че Европейската комисия заяви, че те са готови да бъдат гарант през преговорната рамка на правата на българите в Северна Македония“, допълни министър-председателят. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2261 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
европейската комисия

2022.04.08 | 11:28

1
гарант за правата на българите в македония хахаха европейската комисия ще ни урежда цената на газ и т.н... а ти марионетчице за кво си, да подписваш договори от името на Родината ми и да лапкате от парите къде идват от Европа
ВЪН ВЪН

2022.04.10 | 00:29

6
ИДИОТИ ВСЕКИ ДЕН СЪТВОРЯВАТЕ НОВИ ТЪПИЗМИ И ГЛЕДАТЕ САМО ЗА ВАС А ЗА НАРОДА НИЩО
ПРОСТОТО

2022.04.10 | 00:26

5
ДА СЕ НЕ ЕЖИ КАТО ПЕТЕЛ А ДА ГЛЕДА ИНТЕРЕСИТЕ НА РБ ЧЕ КОЛКО Е ТЪБ ЩЕ НИ ПРОДАДЕ ЗА НИЩО

2022.04.08 | 12:54

4
Браво гн Кирил Петков,умен си.Честно казано.Борисовата теза не върви при теб.Казваше Бойко прост съм и вие сте прости.Пекън си и то със чюжди западни езици.Нашета гордост сте със гн Асен Василев.И носите имена на български Крале.
ARMAKEDON

2022.04.08 | 12:03

2
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !!!

2022.04.08 | 12:42

3
Ние си имаме гн Кирил Петков и гн Асен Василев.Всички да сме живи и здрави и даги уважаваме.Страхотни са.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини