Караджов пое ангажимент за ремонта на пътния участък в района на прохода "Витиня"

  • 07 април 2022 14:19

  • 357
  • 2
Караджов пое ангажимент за ремонта на пътния участък в района на прохода "Витиня"
©

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова пое ангажимент за ремонта на пътния участък в района на прохода "Витиня". 

Чакам утре решението на Народното събрание, почти сто процента съм убеден, че то ще е положително, за да решим проблема на всички пътуващи, но и на тези хора. Първото задание, което ще направи Агенция "Пътна инфраструктура", ще е за сериозен ремонт на този участък. Това каза министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова, който се срещна днес с протестиращите срещу лошото състояние на пътя превозвачи.

Караджов: Пътищата в България вече не могат да бъдат поддържани и ремонтирани

За мен това е повече от десетилетие бездействие, не мога да си обясня поради каква причина пътища, които се използват от тежкия трафик, са в това състояние - абсолютно непроходими и непригодни за това, каза Караджов.

По-рано днес в парламента той съобщи, че пътят на прохода е блокиран от над 6-метрова опашка от автомобили, защото не се ремонтира заради невъзможността да има възлагане на тази дейност.

През октомври и ноември 2021 г. договорите за текущ ремонт и поддръжка (ТРП) на републиканските пътища бяха предсрочно прекратени. Те е трябвало да изтекат през 2024 г., но със споразумения с пътните фирми сроковете за прекратяването им са определени за април т.г. (за четири от контрактите), а за останалите - юни т.г. Като възможен изход министърът очерта Народното събрание да даде възможност на АПИ да продължи да възлага по настоящите действащи договори за ТРП до избора на нов изпълнител.

Проектът на решение на НС за констатирана опасност от настъпване на невъзможност за АПИ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който бе приет от ресорната парламентарна комисия, предвижда пътната агенция да изплати 50 на сто от задълженията към пътностроителните фирми по дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа и 100 процента от сумите за изпълнени дейности по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи и пътни знаци, както и за полагане на хоризонтална маркировка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Todor

2022.04.27 | 19:12

2
Kaputi

2022.04.07 | 17:10

1
ОСТАВКА

Добави коментар

Водещи новини