Ива Митева: ИТН е твърдо зад кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ

  • 06 април 2022 18:00

  • 885
  • 10
Ива Митева: ИТН е твърдо зад кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Към момента ние стоим твърдо зад кандидатурата на г-н Каримански. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и зам.-председател на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше по повод казуса с двете кандидатури на управляващата коалиция за управител на Българската народна банка. За гуверньор на централната банка са предложени Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" и Любомир Каримански от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Помолена за коментар на информацията, че на коалиционния съвет в неделя премиерът Кирил Петков е предложил и двете номинации за шеф на БНБ да бъдат оттеглени и да се търси ново общо решение, Митева заяви: "Това, което е казал премиерът, е изненадващо за мен, защото тази тема отдавна е в публичното пространство и до издигането на кандидатурата му срещу него не се чу нито една дума, включително и от коалиционните ни партньори".

Ние не сме казали една лоша дума срещу кандидата на "Продължаваме промяната", добави тя.

Смятам, че кандидатурата на г-н Каримански отговаря на изискването на закона, притежава необходимата експертиза, знания и мъдрост. Смятам, че той ще устои на целия натиск и на всички атаки, ако бъде избран за управител на БНБ. Управителят на БНБ трябва да бъде избран заради опита си в банковата дейност, а не, за да трупа опит в БНБ, посочи зам.-председателят на парламента.

Кирил Петков предложил двете кандидатури за шеф на БНБ да се оттеглят

Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше коментира и съдебната реформа.

Трябва да направим всичко възможно да намерим диалог помежду си и с опозицията за законови промени във връзка с Висшия съдебен съвет. Мисля, че този разговор предстои. Имаше идея със законова промяна ВСС да не е постоянно действащ, но тази идея не се доразви. Надявам се да бъде изготвен проект, който да започнем да обсъждаме, отбеляза Митева

Тя съобщи, че следващата седмица проектът за закриването на специализираното правосъдие ще влезе в Народното събрание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
885 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.04.11 | 09:56

10
Ива страхотнаси но нама дати върви със Слави.Мини към ПП.Там щеси на 6.

2022.04.11 | 09:55

9
Малей Каримански ако стане шеф на БНБ щее по опасен от В Горанов.Много трябва дасе внимава ейй нее шега е…. сие майката.

2022.04.06 | 21:03

3
СНИМКИ ОТ СПЪТНИЦИ С ДАТИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТРУПОВЕТЕ НА МИРНИ ГРАЖДАНИ ПО УЛИЦИТЕ НА КИЕВСКОТО ПРЕДГРАДИЕ БУЧА СА ДЕЛО НА ПУТИНСКИТЕ МАРОДЕРИ. ОТ ФРАНЦИЯ И ОТ ДРУГИ СТРАНИ СЕ СТИЧАТ КРИМИНАЛИСТИ – ПАТОЛОЗИ ЗА ПОДГОТОВКА НА ОБВИНИТЕЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗА СЪДА НА ОБЩЕСТВОТО НА НАРОДИТЕ. ВСЕКИ ТРЕТИ ОКУПАНТ ОТ БРИГАДАТА НА БУЧИНСКИТЕ ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ Е ВОЮВАЛ В СИРИЯ.

2022.04.08 | 12:11

8
Слав нее за теб тази работа тиси мина по реда.Беше първа п сила но си глътна езика.Сега трябва дасе кротнеш и да несе бъркаш,прост си всички видяхме.Смехурко си,само се излагаш на всяко обаждане.По си готин когато мълчиш.
селяндури!!!!

2022.04.06 | 18:23

1
не мога да ви гледам селските сурати и гнусните анцузи!!!!!!!

2022.04.08 | 12:10

7
Слав нее за теб тази работа тиси мина по реда.Беше първа п сила но си глътна езика.Сега трябва дасе кротнеш и да несе бъркаш,прост си всички видяхме.Смехурко си,само се излагаш на всяко обаждане.По си готин когато мълчиш.

2022.04.08 | 12:04

6
1 голфажия си млъкни.Бе шит.

2022.04.07 | 05:52

4
КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!

2022.04.08 | 12:02

5
Гжо Митева честно готена си но Каримански нее за тази работа.А и Пеевски и Доган ще имат тогава от БНБ.
Оооо, бОло катааа

2022.04.06 | 19:15

2
Бау, бау

Добави коментар

Водещи новини