Атанас Пеканов с критики към приоритетите в Плана за възстановяване и развитие

  • 06 април 2022 07:45

  • 1525
  • 3
Атанас Пеканов с критики към приоритетите в Плана за възстановяване и развитие
© Кадър БТВ

Правителството успя да приключи преговорите за Плана за възстановяване и устойчивост. Председателят на ЕК посещава държавите-членки, когато технически планът е завършен. Това обясни Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, във видеовръзка в студиото на БТВ.

Той подчерта, че планът е с цел дългосрочни инвестиции в държавата, затова не е проблем, че се е забавил. Като предизвикателство определи бързото въвеждане на реформите: “Голяма част от тях изискват законодателни промени, които още в следващите седмици трябва да бъдат приети”.

По думите му има сериозни аргументи срещу проекта за завод за батерии: “Ние сме сметнали, че имаме ограничен ресурс и тази идея не е най-приоритетна”.

Кирил Петков посреща в София Фон дер Лайен

Пеканов припомни, че се е борил за по-дълъг период на закриване на въглищните централи: “ЕК в момента е малко е по-гъвкава за стъпките, които трябва да предприемем, за да изпълним Зелената сделка”.

“По темата за отчетността на главния прокурор и за закриването на въглищните централи ние не искахме да отстъпим и да оставим тежко наследство”, завърши бившият вицепремиер.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1525 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.04.06 | 09:01

3
Лицето на снимката не е ли хомосексуално?

2022.04.06 | 08:35

2
Тоя амбреаж какво се обажда?!

2022.04.06 | 08:13

1
Завистник,стига си мрънкал,ако помагаш помагай ако си Българин.Йончо.

Добави коментар

Водещи новини