Плевнелиев: Косово има своето място в ЕС и НАТО

  • 18 юни 2012 21:00

  • 799
  • 6
Плевнелиев: Косово има своето място в ЕС и НАТО
© Булфото

България ще продължи да подкрепя реализацията на европейската и евроатлантическата перспектива за страните от Западните Балкани. Бъдещето на Република Косово е на достоен член на Европейския съюз и на НАТО. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който се срещна днес на „Дондуков” 2 с министър-председателя на Република Косово Хашим Тачи, който е на посещение у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на срещата президентът Плевнелиев посочи, че изграждането на стабилно и независимо Косово ще даде своя принос за регионалната сигурност и просперитета на Балканите. Държавният глава подчерта готовността на България да сподели своя опит в процеса на европейската интеграция. „Пътят на европейска и евроатлантическа интеграция няма алтернатива за Косово и отразява единната волята на косовското общество”, заяви Хашим Тачи. Косовският премиер изрази признателността си за конструктивното участие на България в мисиите на ЕУЛЕКС и КФОР.

Според премиера Тачи двустранното сътрудничество между България и Косово е много добро, но двете страни могат да постигнат повече в сферите на икономиката и образованието. Косовският премиер отправи покана към българските компании да инвестират в енергетиката и минната промишленост на страната. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отбеляза, че българските компании проявяват нарастващ интерес към инвестиционните проекти в региона на Югоизточна Европа, а висшите учебни заведения у нас имат отлични традиции и международно признание за качеството на предлаганото образование.

Премиерът Тачи предаде на президента Плевнелиев поздрави от неговия косовски колега Атифете Яхяга, както и покана да посети Косово в удобно за него време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
799 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
нидялко

2012.06.19 | 13:29

6
няма по-голяма путка от тоя. срам за България
Еничари гадни от ГРОБ

2012.06.19 | 13:29

5
Расим Плевнята. Вие какво очаквате от него???
Мале Мале Мале

2012.06.19 | 13:29

4
Мале Мале Мале.какво става със тези наши политици!!!
malin

2012.06.19 | 13:28

3
....президентът Плевнелиев посочи, че изграждането на стабилно и независимо Косово ще даде своя принос за регионалната сигурност и просперитета на Балканите" е нема такива подлоги като наще гъзолизци на американците, как шиптерите ще ти дадат принос за просперитет и сигурност на балканите бе олигофрен, ТОЧНО ОБРАТНОТО очакват всички от балканите щото ги знаем, ебати смешника е тоя нашия идея си няма какво говори
ss

2012.06.19 | 13:25

2
"Бъдещето на Република Косово е на достоен член на Европейския съюз и на НАТО" Алооо ланкоулу ти имаш ли мозък бе мишок, ми то и лудогорието и кърджалийско могат да станат достоен член на нато и ес, ГЛУПАК.
злобара

2012.06.19 | 12:08

1
Плевнелиев не е човек , който вдъхва респект .Няма визията и нужното поведение , които трябва да притежава един държавен глава , за да го приемат на сериозно

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини