Атанасов: 12-те милиона лв. за музеите не са изчезнали мистериозно

  • 31 март 2022 17:59

  • 984
  • 2
Атанасов: 12-те милиона лв. за музеите не са изчезнали мистериозно
© Кадър: бТВ
Слушай новината Слушай новината

12-те милиона лева за музеите не са изчезнали мистериозно. Това заяви в интервю за предаването „Лице в лице“ министърът на културата Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

„Историята не е мистерия. Всички знаем, че в момента не нашето правителство диктува всички обстоятелства. Кризата е световна и трябва да се приоритизират решения, които са изключително належащи. Обещанието е спазено. Става въпрос за математическа прецизност“, обясни той.

Атанасов е разговарял с представители на финансовото министерство. Оттам му гарантирали, че всичко ще си дойде на мястото.

„На Министерски съвет се гласуват страшно много неща. Неща, които касаят националната ни сигурност, образованието, пандемията. По никакъв начин не искам да омаловажавам музеите, но се създава една ненужна, според мен, параноя. Внушава се впечатление, че едни пари изчезват. Ще бъдат публикувани“, увери министърът.

Депутатите приеха 12 милиона лева повече за култура

Атанасов е доволен и от Плана за възстановяване по перо „Култура“. „Проектите за култура в плана са технически 2, като има и един допълнителен, който е при МРРБ. Там ще има ремонти на сгради, някои от тях ще са сгради на изкуството и културни ценности“, поясни той.

Другите два проекта са „Творчески индустрии“ и „Дигитализация“.

„За „Творчески индустрии“ е основно Национален фонд култура, там сумата е около 80 млн. лв. Ако не направим реформа на този фонд, тези 80 милиона дори не са гарантирани. Вторият - „Дигитализация“ – там не цялата сума ще е усвоена от културното министерство, около 68 милиона са, по-голямата част е за музеи, галерии и библиотеки. Надявам се, че колегите ще получат по-модерни зали“, посочи Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

Васил Василев води в състезанието за директор на Народния театър, коментира още министърът.

"В момента директор няма и моя подпис не е сложен никъде", посочи той. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
984 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
42

2022.03.31 | 20:11

2
Завършен олигофрен!!
Нищоправец

2022.03.31 | 20:11

1
ПРАЗНОДУМЕЦ.ИНАЧЕ ИМА ГЛАВА И КРАКА-СТАВА ЗА МИНИСТЪР ОТ ПППП(ПРАЗЕН,ПОРОЧЕН ПОСЛЕПИС)

Добави коментар

Водещи новини