Вицепремиерът Асен Василев ще изнесе лекция на форум Ambrosetti

  • 31 март 2022 15:29

  • 326
  • 0
Вицепремиерът Асен Василев ще изнесе лекция на форум Ambrosetti
© Булфото архив

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще бъде лектор на форум Ambrosetti, организиран от The European House- Ambrosetti, който ще се проведе на 1 и 2 април в Италия, съобщават от Министерство на финансите.

33-то издание на икономическия и финансов форум е посветен на перспективите пред икономиката и финансите в периода на възстановяване след кризата, предизвикана от корона вируса, и в условия на война.

Асен Василев: До мен не е стигала информация дали съм обвиняем

Министър Василев, който е и първият български участник на форум Ambrosetti, ще вземе участие в сесията „Дневният ред на Европа“, по време на която ще се направят сериозни и задълбочени анализи на предизвикателствата пред макроикономическата и структурна политика, ще бъдат обсъдени визиите за конкурентоспособност и растеж на Европа.

Форумът Ambrosetti е престижно международно събитие, което всяка година събира държавни ръководители, министри, представители на европейските институции, бизнесмени и експерти от цял свят. Обичайно в дневния му ред попадат актуални въпроси за развитието на икономиката и обществото като цяло.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини