Президентът назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика

  • 30 март 2022 17:20

  • 577
  • 5
Президентът назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Със свой указ от днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на назначи Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в за секретар по икономика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Христо Алексиев е магистър по икономика от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава редица допълнителни  квалификации и сертификати от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции. 

Транспортният министър: Заради инцидента с „Вера Су“ ще променим плавателните пътища

През годините е заемал позиции като икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на директорите на Зона за обществен достъп в "Пристанище Бургас", председател на съвета на директорите на "Пристанище Бургас" ЕАД и председател на управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на през януари 2017 година. От септември до декември 2021 година отново е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от държавния глава.

Филип Епитропов
577 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Има вид на

2022.03.30 | 18:51

3
кръгъл комунист.
Дясен Демократ

2022.04.01 | 16:36

5
Той Кремлинския агент няма други. И ти вкарва крепостноселски агитатор мошенник.
Дясен Демократ

2022.04.01 | 16:34

4
Поредния ДС финансов мошенник от джоба на агента кремлински Радев вероятно.
Дясен Демократ

2022.03.30 | 17:31

2
Ние ще го хванеме този предател троянски кон на Кремъл и Путин. Само съд за измяна му обещаваме след мандата или преди това само ни дайте законите и съдебна реформа. Долен предател и съветски агент доказан.
Дясен Демократ

2022.03.30 | 17:29

1
ДС и комунисти финансови измамници и престъпници са му любими и протежета на Гергов и руски агенти

Добави коментар

Водещи новини