Лорер увери Благоевград, че държавата ще подпомага иновативните компании

  • 29 март 2022 13:10

  • 1102
  • 3
Лорер увери Благоевград, че държавата ще подпомага иновативните компании
© Булфото (архив)

Основен приоритет на държавата е да подпомага иновативните и високотехнологични компании, които са в основата на устойчивия икономически растеж у нас. Това заяви ресорният министър Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава при откриването на първия регионален форум за развитието на Благоевград, организиран от местната власт и Американския университет  в България.

Привличането на модерни и устойчиви бизнеси може да даде много силен тласък в развитието на Благоевград, който разполага с прекрасна природа и сериозен академичен ресурс чрез двата си университета, заяви министърът на иновациите и растежа преди началото на форума.

Министър Даниел Лорер открива регионален форум в Благоевград

„И за нас е много важно колкото се може повече от него да се случва с иновативни компании, тъй като те са не само най-бързо растящи, а и най-устойчиви на трудните икономически ситуации, които в момента се случват, не само в България, но и в цяла Европа и в целия свят.“

Държавата ще продължи да подкрепя  приоритетно устойчивия и бързоразвиващ се бизнес, заяви още министър Лорер, като даде пример с най-успешните стартъп компании, които са започнали  своята дейност в благоевградските университети.

„Нашата мисия е точно тук да чуем идеите и да споделим с какви инструменти разполага държавата, за да ги подкрепи – индустриални зони, стартъп зони, туризъм, всичко това е на масата и инструментариумът на държавата е тук, за да помага.“

На въпрос дали  ще продължат мерките за подпомагане на бизнеса и социално уязвимите групи и след  края на епидемичната обстановка Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава отговори:

„Нека да оставим това за решение на парламента. Ние сме твърдо за продължаване на някои от мерките.“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1102 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Г

2022.03.29 | 23:27

3
Кой си ти бе прошляк тъп
Жо

2022.03.29 | 13:26

2
Тоя евреин щял да подпомага лъжа,те само крадът...
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.03.29 | 13:16

1
БЛАГОЕВГРАД Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ГРАНИЦАТА. КОЯТО, СЪМ НАЧЕРТАЛ!

Добави коментар

Водещи новини