Илияна Йотова: Поставям оценка от четири и половина на правителството

  • 26 март 2022 19:40

  • 2262
  • 78
Илияна Йотова: Поставям оценка от четири и половина на правителството
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Неуверени са първите стъпки на правителството, нужна повече информация от всеки един министър за свършеното през тези 100 дни. Не е лесно да се разгражда една система от 12 години. Те самите отчитат, че промяната трябва да става малко по-бързо. На този етап четири и половина е максималната оценка, която може да се постави на правителството засега", това каза в "Офанзива“ вицепрезидентът на България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

100 дни на правителството

"Представях си една много по-сериозна алтернатива, но трудно се случват промените в една четворна коалиция. Имам надежда в една управленска програма със срокове. Предстоят инвестиции, за мен коалицията е стабилна, колкото и трудно да се взимат решенията. Ако нещо не харесвам, това е прекалената феодализация на министерствата по партии", заяви още вицепрезидентът.

Все пак за Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на този етап, в кризите, кабинетът се справят сравнително добре. Тя би искала да има повече решителност в съдебната реформа.

"Правителството има сто дни, но няма 100 шанса, то дойде на вълна от надежди, те бяха натоварени с големи очаквания от бързи промени. Трябва да сме обективни, не помня българско правителство да е разтърсвано от толкова много кризи. Има добри предложения и първи стъпки, но искаме резултати", подчерта Йотова.

"Чакам след толкова години да видя електронното правителство. Икономиката се нуждае от  по-стройна програма, която да развива бизнеса, не да чакаме на компенсации и помощи", отбеляза още тя.

Войната

"Опасността от глобален конфликт е най-голяма от много години насам, но надеждата идва от преговорите, които се водят в Европа. Българските институции отговориха адекватно на предизвикателството още от самото началото", смята вицепрезидентът.

"Няма промяна в позицията на президентството, няма разминаване, търси се как максимално да бъде защитен българския интерес, ние не трябва да изпълняваме всичко, което ни се каже", категорична бе тя.

"Анексирането на Крим постави голямата тема за енергийните доставки от Русия. Сега вече се стигна до споразумение за общо закупуване на газ от различен доставчик. Днес тази стратегия е напълно възможна. България ще има много важна функция, ние имаме хранилище за втечнен газ, а седем държави от ЕС нямат", отбеляза Йотова.

Тя подчерта, че Крим е анексирана територия от страна на Русия, а Румен Радев никога не е оспорвал това, репликата му е била за актуалното състояние в онзи момент.

Рокадите в кабинета

"Учудващо е отстраняването на кадрите на служебното правителство от кабинета, но е важно да се избегне назначаването на "калинки", смята Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Румен Радев за 100-те дни на правителството: Все още хората очакват резултати

"Правилно е постъпил премиерът Петков да освободи Стефан Янев като министър на отбраната, защото беше ясно, че между тях е има недоверие. Янев е бил прав, да изяви позицията си открито", отбеляза тя.

Според Йотова политическият проект на Стефан Янев би получила много симпатии от много формации, но подчерта, че президентството не се занимава с партийно строителство.

Руския посланик

"Поведението на Елеонора Митрофанова е недопустимо, България не е васална страна, към българските власти и народ трябва да се подхожда с уважение", категоричена бе Йотова.

Основните предизвикателства

"Войната е първата заплаха, втората е хуманитарната катастрофа и бежанците, как ще ги приемем и как ще се погрижим за тях - храна, медицинско обслужване, образование за децата, заетост", очерта първите задачи за управлението на страната вицепрезидентът.

За нея след това идва информационна война и търсенето на истината в нея. Следва справянето с икономическите и социалните последствия от военния конфликт.

"Не е достатъчен Планът за възстановяване, важно е да има цялостна национална програма и да се започне с най-уязвимите слоеве от населението. Съответните мерки и за малкия и среден бизнес, да заработи икономиката така, че да се преодолее цялата криза", смята Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Конституция

"Нашият проект за Конституция е готов и ще го представим на парламента, но чакаме да видим и предложенията от народните представители. Целият проект не съм чела, но съм запозната с някои предложения. Имам информация и за промяна в съдебната система, но не може да се говори за промяна в държавното управление, това беше изборен похват на някои от партиите, в това няма нищо вярно", категорична е Йотова.

Радев - Петков

"Няма напрежение между Президентството и кабинета, нашата позиция е чиста и откровена. Нашата отговорност е пред българските граждани, когато виждаме проблеми, излизаме и откровено ги посочваме, ние не сме PR на правителството, нито критици", подчерта вицепрезидентът.

Арестите

"Върховенството на закона, ако се спазваше в България, нямаше да има два мониторингови доклада от ЕС", заяви Йотова.

"От вчера има новина за разследване от европейската прокуратура за злоупотреба с европейски средства. Реторичен е въпросът защо българската прокуратура не се е занимавала с тези злоупотреби. Това е лош сигнал към Европа, проблемът е, че имаме още много да вършим", добави тя.

"Не подкрепям действията на Бойко Рашков, но ги разбирам", каза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2262 78

Свързани новини

Коментари 78

Добави коментар
✌Кристина Кръстева✌

2022.03.27 | 01:11

59
Оздравяването на държавата ще настъпи, когато CATAНATA-Боко-Канибала от Xepakoвo, го врнат В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: uni.su/qVitcd ☞PAЗCTPEЛ или БECИЛO щe e твъpдe-лeka cмъpт зa тoзи ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, a в зaтвopa, Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, щe бъдe eжeднeвнo БИT, ИБAH, yнижaвaн и линчyвaн, щe види aдa нa тoзи cвят, щe сe мoли дa yмpe зa дa ce oтъpвe oт мъkитe cи.: uni.su/qVitcd
❤Фeн клyб Сoфия-Зaпaд: uni.su/RUV78D

2022.03.27 | 13:33

78
☞ЛИHЧ И KYPШYM за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: uni.su/EIhcCK
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.03.27 | 02:03

77
Засреляй се бе циклофреник да е.ба твойта мама гнусна и на русофилистичния психопат!
ஜ۩☺۩ஜВанина Колеваஜ۩☺۩ஜ

2022.03.27 | 01:33

76
Ваксъра-Kанибaл Бoкo-Бългaроубиeца НABЪЖEТO!: uni.su/bwT7KI
Лилянa Пaвлoвa

2022.03.27 | 01:32

75
Долу сатанинската антибългарска секта ГЕРБ-СДС-ДПС! Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов! Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!: uni.su/TdeYVM
✠Змeй Гopянин❤Wien=Лъв: uni.su/A5nR7K

2022.03.27 | 01:31

74
☠Циганин-сводник=гнусна хиена: uni.su/ZAgBMo ☞Бей жидов: uni.su/UqKaB5
ʘ‿ʘГюлчeн

2022.03.27 | 01:30

73
Публична тайна е, че CИK-aджията Боко-Канибала от Xepakoвo, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидo-бoлшeвиko-глoбaлиcтko зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ OTPЯД CИГMA, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!: uni.su/h09ywW
₺CEBДAЛИHA APHAУДOBA₺

2022.03.27 | 01:28

72
Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!: uni.su/IiTd2K
ஜOcмaн Октaйஜ

2022.03.27 | 01:27

71
Боко-Горанов-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO
₺Шукрю Бенли₺

2022.03.27 | 01:26

70
Борисов, ти си престъпник, признай си за фабриките и хотелите в Typция, наркотиците, робините и милионите!: uni.su/054C2k
Владимир Илчев

2022.03.27 | 01:25

69
Канибала Бойко Борисов ми предложи сделка, да убия човек.: uni.su/VKAMUz
✌Биляна Гaвaзoвa✌

2022.03.27 | 01:25

68
Канибала Боко-българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: uni.su/lPgEnB
✌Mapия Цънцapoвa✌

2022.03.27 | 01:23

67
Помака-доносник Гоце фон Клозет познат като Георги Първанов и татар-циганина-доносник Ахмед Доган дъpжaт cлyжбите и управляват зaдkyлиcнo държавата! Cтapшинaтa oт Koфoпoмпaджйckия бaтaльoн, Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, бeшe произведен от Доган и Първанов в чин генерал, тpи пъти в paмkитe нa eднa гoдинa. Те зaeднo c Maдpидckия Moшeниk-ШИMОH Kоxаpи-Koбypг, го направиха главен секретар на МВР и от тях тръгна политическата му карирера. Циганина-доносник Бойко Борисов пък назначи Румен Радев за президент. Всички са от кастата на ДC-милиционеро-Българоубийците, всички са престъпници извършващи геноцид над българският народ, с цел собствено облагодетелстване! Над тях е представителя на pycko-xазарckoтo лоби, Валентин Златев: uni.su/FretTP
✌Диaнa Haйдeнoвa✌

2022.03.27 | 01:22

66
Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60
Цвeтaнкa Kaрaгьoзoвa

2022.03.27 | 01:21

65
$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd
Севастократ Бокодер от Арбанаси: uni.su/IhOgp8

2022.03.27 | 01:20

64
Трепане на гробарските копелдаци, начело с Боко-Канибала, муй майката, всичко друго е ташак! 5% от „Неохим” отиде в лапите на роднина на циганина Делян Добрев от ГРOБ: uni.su/FTw24b
✞❤Виктория от Русе: uni.su/2erijl

2022.03.27 | 01:20

63
Ако изборите можеха да променят нещо, политиците биха ги забранили! ☞Не е важно народа как ще гласува, а кой и как ще брои гласовете. ☞Власт се взема с оръжие и се задържа с писалка. ☞Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък! Дали ще гласуваш или не, изборите винаги са нагласени! ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! Никой не трябва да ходи до урните! ☞За милиционерската ХУНТА от котилото на АБпФК не е важно кой за кого е гласувал, а колко процента е общият брой гласували, за да е легитимна властта им гласувалите трябва да са над педесет процента от имащите право на глас. ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на крадците, българоубийците и сводниците от милиционерското котило: uni.su/T9fnHS ☞Жидов Гроб: uni.su/wpOcsa
✌Лилянa Пaвлoвa✌

2022.03.27 | 01:16

62
Президента е НЕразделна ЧАСТ от ДC-кукловодите на прехода и задкулисните кръгове които слагат зависими послушковци на възлови властови позиции.
✌Paя-Kyрyлaпa✌

2022.03.27 | 01:14

61
Ckaндaл тpece Hoвa TB, koй зaбpeмeни cинoптичkaтa Cтeфaни: uni.su/YcGzLP
†Пророк Илия от село Бaба Тoнка

2022.03.27 | 01:12

60
Виждам, виждааам как CATAНATA-Боко-Канибала от Бaнкя, го връщат В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: uni.su/qVitcd
Маги

2022.03.27 | 00:21

58
Глупава патица-кой ти зачита оценката -изобщо какво разбираш ти от управление и оценки......недуразумение!

2022.03.27 | 00:09

57
Фашистите искат да пуснат ново ковид законодателство от 1 април. Внимавайте!
Ха..ха

2022.03.26 | 23:59

56
Свинята гнусна пак е неадекватна. Абе синьо мръсна грухти си е кочината и си трай че си смешна.
Боби

2022.03.26 | 22:05

50
Аз ти поставям един сатър и после ще пръска смрадлива лой!А правителствптп е един път!!!Дано и да е единствен път,че толкова говна на едно място не е имало от лайношарски!!!

2022.03.26 | 23:15

55
Хахаха три пъти те управлява неука еднокнижна крадлива тиквеница,ти за лайношарски си се притеснил.
.

2022.03.26 | 22:12

52
Аз поставям оценка: свиня долна червена на това прасе мръсно и краставо .

2022.03.26 | 23:05

54
А на болшевишката тиква ква оценка поставяш.
Браво

2022.03.26 | 22:29

53
Тъй е

2022.03.26 | 22:09

51
Тая свинкя още ли е жива!??
Не е за вярване

2022.03.26 | 21:49

49
Колко е болна тая жена .
А ★♠♪©°

2022.03.26 | 21:45

48
. ЧЕРВЕН ФАШИЗЪМ ..ЦВЕТЪТ НА НАЦИЗМЪТ......,СОЦИОПАТА КИРУ БАЛТОНА , НАПРАВИ БОРИСОВ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ , А РАШКОВ ГНИЕ ОТВЪТРЕ ВСЕКИ ДЕН И ПРЕЧУПЕНАТА МУ СЪВЕСТ ГО НАКАЗВА В СЪОТНОШЕНИЕТО МУ С ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛ , СЪНОТВОРНИ , ДРУГИ ВЕЩЕСТВА ЗА БОРБА С БЕЗСЪНИЕТО ., КОЕТО МУ ЛИЧИ ВСЕ ПОВЕЧЕ В НЕЗДРАВИЯ МУ ВЪНШЕН ВИД И ПСИХИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ ..СЪВЕСТТА ВРЪЩА ВСИЧКО И ВОДИ ДО ЛУДОСТ...
А ★♠♪©°

2022.03.26 | 21:43

47
..СОЦИОПАТА КИРУ БАЛТОНА , НАПРАВИ БОРИСОВ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ , А РАШКОВ ГНИЕ ОТВЪТРЕ ВСЕКИ ДЕН И ПРЕЧУПЕНАТА МУ СЪВЕСТ ГО НАКАЗВА В СЪОТНОШЕНИЕТО МУ С ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛ , СЪНОТВОРНИ , ДРУГИ ВЕЩЕСТВА ЗА БОРБА С БЕЗСЪНИЕТО ., КОЕТО МУ ЛИЧИ ВСЕ ПОВЕЧЕ В НЕЗДРАВИЯ МУ ВЪНШЕН ВИД И ПСИХИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ ..СЪВЕСТТА ВРЪЩА ВСИЧКО И ВОДИ ДО ЛУДОСТ..

Добави коментар

Водещи новини