Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Румъния Клаус Йоханис

  • 24 март 2022 18:43

  • 705
  • 3
Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Румъния Клаус Йоханис
© МС
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически проведе среща с президента на Румъния Клаус Йоханис в Брюксел преди началото на редовното заседание на Европейския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата обсъдиха актуалните теми от европейския дневен ред, които ще бъдат на вниманието на лидерите на ЕС по-късно на заседанието днес. Акцент бе поставен върху ситуацията в Украйна. За България и Румъния като две от държавите членки, приемащи бягащите от войната, е от съществено значение да получат европейска подкрепа и солидарност в оказването на помощ на нуждаещите се. 

Премиерът Петков заминава за Брюксел

Във фокуса на разговора между Петков и Йоханис бяха също двустранни въпроси, включително общи инфраструктурни и транспортни проекти. Подобряването на свързаността между нашите две държави е от значение не само за нас, но и за целия регион и за Европейския съюз, категоричен бе министър-председателят Петков пред румънския президент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
705 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Малоумен идиот

2022.03.24 | 21:40

3
Тоя малоумен клоун продължава да ни излага където и когато се появи. На Ердоган му се наложи да си вземе болнични след срещата с това глуповато създание защото от бурния смях който Кирчо Тъпото е предизвикало у Ердо той е получил разтягане на междуребрените мускули.

2022.03.24 | 21:19

2
Мухльо

2022.03.24 | 21:07

1
Идиот

Добави коментар

Водещи новини