Бойко Рашков: Образували са досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев

  • 23 март 2022 17:17

  • 10823
  • 49
©

Подготвили сме един законопроект за промени в наказателно-процесуалния кодекс, който се одобрява от повечето народни представители. В него съм дал възможност следователи, прокурори и адвокатски кантори да се произнесат като експерти, за да сондираме мнения по тези предложенията. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС, предаде репортер на Novini.bg.

„Основните промени, които предлагаме се отнасят за поставяне на началото на наказателния процес и които се бавят от Прокуратурата. Сега ще извадим всички случаи, в които от миналата година, които сме изпратили и отлежават в Прокуратурата и по тях няма никакво решение. Първата такава преписка касае изграждането на АМ „Хемус“. Там не можем да образуваме производство, защото не сме открили възможност за неотложно започване на наказателния процес и бяхме принудени да изпратим много томове с материали на СГП, които никой не знае къде са. При една промяна, ако се предвиди възможност, разследващият орган сам да постави началото на процеса, ще улесним разследването и няма да се губи време. На това моята студентка Десислава Атанасова започна да ми чете лекции, въпреки, че е надминала своя учител и трябваше да изпита малко неудобство“, обясни Рашков.

Рашков и ГЕРБ се изпокараха на вътрешна комисия

Припомняме, че по време на изслушването му във вътрешната комисия по време на въпрос на председателя на ПГ на ГЕР-СДС Десислава Атанасова, министър Рашков си тръгна без да я изслуша.

„Второ, тъй като тук няма чуваемост, има рекетьорски групи, по отношение на действията за изземване и претърсване, ние възприехме да се елиминира прокурорът, а съдът да разрешава тези интервенции. Не предвиждаме да се елиминира Прокуратурата. Никой не засяга правомощията ѝ“, продължи той.

"Изразявам своето съжаление към главния прокурор. Той или си е счупил или навехнал краката да бърза да образува досъдебно производство срещу вицепремиера Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Това е станало много скоростно по един сигнал на Георги Самуилов. Гешев е разпоредил веднага на Специализираната прокуратура да образува досъдебно производство, докато сигналите на МВР потъват в Прокуратурата. Така е бързано, че е написано „съобщение от органите на МВР“, а такова не е изпращано“, заяви Рашков.

Петролна компания със сигнал до прокуратурата срещу Асен Василев

Той уточни, че досъдебното производство е образувано за престъпление по служба.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10823 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
✌Mapия Цънцapoвa✌

2022.03.24 | 02:11

47
ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: uni.su/kC8Np7 ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP рекетирал бизнесмени по поръчка? Aнгел Kънев движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: uni.su/Oq0t9K ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: uni.su/ja5z9q ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: uni.su/2vqo0V ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: uni.su/mclxHW ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60 ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo ☞ДC-зaдkyлиcиeтo дa нe e пoлyдялo, чe дa смeни Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв c иcтинckи, нeoбвъpзaн-нeзaвиcим-пpokypop, чe нaли тoгaвa тoй-нoвият-пpokypop щe пpaти цялaтa дc-милициoнepo-пacминa в тpyдoви лaгepи дoживoт, и щe им koнфиckyвa пaритe и имoтитe, а kаkви ли cтpашни тaйни kpият швeйцapckитe бaнkи, и зaщo ДAHC мълчи зa швeйцapckия диck, ЪЪЪ!: uni.su/JSbCD8 ☞Имa 2000 пpokypopи-мaфиoзи зa oтcтpeл, дoшлo мy e вpeмeтo!: uni.su/7c64nO
✌Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌

2022.03.24 | 02:12

49
KУPВИTE са в ДAНC! Нaй-дoлните твaри нa тoзи cвят сa ДOНOCНИЦИTЕ и ДOНOCНИЧKИTЕ! Циганина Бoкo-Kaнибaла има шивашки фабрики в Турция и с тировете пренася наркотиците през границата!: uni.su/bwT7KI
✌Диaнa Haйдeнoвa✌

2022.03.24 | 02:12

48
Преди 33 години, Mилициoнeритe-Caтaниcти-Бългaрoубийци от ДC на БKП, решиха Kонцлaгера-България, да бъде изсточник на секс робини и донори!: uni.su/nwxCQt ☞За целта назначиха турчеещите се цигaни от ДПС за бейове-феодали и им дадоха неограничени правомощия да отвличат, изнасилват, колят и бесят на воля.: uni.su/SYA2gs ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби.: uni.su/T9fnHS ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!: uni.su/W567ML ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!: uni.su/5AcDnq ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ: uni.su/53Z9us ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!: uni.su/2bjAqk ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!: uni.su/JYd1jX ☞ДПС е името на българската мафия: uni.su/RUHwhv ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмет Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: uni.su/zAseVW ☞Боко-българоубиеца целува ръката на Доган-Сопола: uni.su/mzuJNo ☞А овчето стадо не може да проумее, че никакво освобождение не е имало, управляват ни, и продължават да ни държат в робство, но модерно робство, наследниците на тези, които Левски е наричал чорбаджии и изедници, само, че тези неща не са за мозъците на тъпите санирани и ваксинирани офце!: uni.su/gBNGME ☞Цялoто милициoнеро-цигaнcко AБпФK-ДC-кoтилo, съсипало животите на милиони българи, до крaк в трaпа и oтгоре c булдoзерите: uni.su/JRf0sX ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
И какво от това

2022.03.23 | 23:28

46
Ще образуват щом имат основание! Да не сте недосегаеми?!? Неопитни, некадърни предатели! Малко ви остава народа ще ви прогони
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.03.23 | 22:52

45
рашкофф, болшевишкият алкохолик ,трябва да бъде следващият, срещу когото да се образува досъдебно производство! Бил забравил да обяви в имотната си декларация 650 000 лева! Това да не са жълти стотинки бе ИЗРОД гнусен?! Сиктир мама ти да е.ба и на кремълския крадец и престъпник!!!
ББ мафията действа опасно през Гешев

2022.03.23 | 21:31

43
Гешев е последният кос на мафията или тя побеждава народа или народа ще стори чуждото
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.03.23 | 22:48

44
Е.би си п.утката майчина неграмотен болшевико. Вашият коС е евашата некадърност!
юрист

2022.03.23 | 21:19

42
Проблема на чашков е, че не прави разлика между предварителна проверка и досъдебно производство. Ако беше завършил право щеше да знае.

2022.03.23 | 18:55

36
Зъл, алкохолизиран комунист

2022.03.23 | 21:14

41
Дамаджана червен боклук сега на Кокорчо ФАЛИТА ще му обърнат на славия гъз..

2022.03.23 | 20:19

40
И какво стана дамаджаната пак лъже.
Да ракийката

2022.03.23 | 20:02

39
Дамажанката е оричината И 19 имотс и ти си за съда
Пф

2022.03.23 | 19:37

38
Отишъл с изрезки от два вестника и иска присъди, палячо

2022.03.23 | 19:00

37
Ама недейте да тормизите този старец, ще вземе да пукне в залата тоя боклук!!
Кирее

2022.03.23 | 18:53

35
Я да видим кой е лъжесвидетелствал :)
А така!

2022.03.23 | 18:52

34
Бой по канчето на Киро Дебило!

Добави коментар

Водещи новини