Валентин Николов: Мораториумът вероятно ще бъде удължен

  • 22 март 2022 17:42

  • 3168
  • 0
Валентин Николов: Мораториумът вероятно ще бъде удължен
© Кадър: Нова телевизия

Мораториумът върху цените на тока или ще бъде удължен или КЕВР ще забави решението си до юни. Дотогава ще трябва а се компенсират всички загуби на ЕРП-тата. Това заяви бившият шеф на АЕЦ Козлодуй и БЕХ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„На този етап проектът за АЕЦ „Белене“ умира. По-скоро аз бих обърнал внимание на АЕЦ „Козлодуй“. Не вярвам Русия сама да отнема част от източниците си за свежи пари, спирайки обслужването на ядрената ни централа. Ние имаме запас от две години да работят двете ни централи без да внасяме свежо ядрено гориво. Няма проблем с резервните части, а с логистиката. Няма риск 5 и 6 блок да излязат от строя през април“, обясни той.

Енергиен експерт: Русия няма интерес да спре газоподаването

„ЕК има обща цел да намали зависимостта ни от руска газ. Ако България реши сама да направи това, обаче ще убие икономиката си“, предупреди Николов.

Според бившият шеф на БЕХ трябва да се възобновят стари проекти, за да се задоволят петролните нужди на Европа.

„Гръцко-българската връзка ще бъде завършена, но се съмнявам, че през септември ще потече природния газ. Преди това са нужни редица формалности“, каза още Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини