Асен Василев разговаря с японския посланик

  • 22 март 2022 12:53

  • 1406
  • 2
Асен Василев разговаря с японския посланик
© МФ
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Хироши Нарахира. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни.

По време на срещата министър Василев представи някои аспекти от Плана за възстановяване и устойчивост в областите транспорт и електроенергия, които вече привличат интерес от страна на големи международни компании и инвеститори. Посланик Нарахира поздрави правителството за добрата му работа и за напредъка в борбата с корупцията. Той подчерта, че България притежава значителен потенциал и възможности за икономическо развитие. 

Асен Василев: Очаква ни по-голяма инфлация до края на годината

Обсъдени бяха и стратегическата роля на страната ни в региона на Западните Балкани, а така също и потенциалът за сътрудничество в областта на управлението на риска и високите технологии – сфери, в които Япония притежава огромен опит, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.22 | 15:29

2
++КИРЕ, КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 9ТТЕ МИЛИАРДА ЗА ТРИ МЕСЕЦА. И, ЩОМ, СЕ КРАДЯЛО ПРЕДИ, П0 10 МИЛИАРДА НА ГОДИНА, СЕГА ЗАЩО НЕ ГИ СПЕСТИХТЕ, А ВСЯКА СЕДМИЦА ТЕГЛИТЕ, ОСТАВКА, КРАДЦИ
шега ли е?

2022.03.22 | 14:23

1
кокорчо срещу дръпниочко

Добави коментар

Водещи новини