Калфин: Основни продукти ще продължават да поскъпват

  • 22 март 2022 10:00

  • 1108
  • 2
Калфин: Основни продукти ще продължават да поскъпват
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Таван на цените е възможен, ако при тази несигурна международна среда някой се опитва да злоупотреби и да заложи прекалено голяма печалба. Това не е обаче дългосрочна мярка. Тя може да спре опитите за спекулации в краткосрочен план“.

Това каза в интервю за бТВ бившият външен и социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по повод инфлацията и ръста на цените на енергоносителите и основни продукти у нас и в цяла Европа.

Прогнозата му е, че основни продукти ще продължават да поскъпват.

КТ "Подкрепа" прогнозира скок в цените

По думите на Калфин социалните системи трябва да се подготвят и за безпрецедентния бежански натиск към Европа от Втората световна война насам.

„В момента има над 3 млн. украинци, които са излезли от Украйна, и всеки ден това количество се увеличава. От една страна, това са хора, които търсят работа. Образовани са, могат да работят на пазара на труда, вероятно ще се отрази добре. В момента има недостиг на работна сила в цяла Европа. От друга страна, голяма част от тях са жени и децата и изниква въпросът за училища и достъп до здравни заведения. Някои от тях идват буквално без пари и това би трябвало да се предвиди“, коментира бившият социален министър.

Той коментира и доставките на газ от Русия. Според него преговорите по договора ни с „Газпром“, който изтича в края на 2022 г., няма как да започнат, преди да свърши войната.

"Очевидно трябва да има и алтернативни възможности, свързано е с развитието и на ядрената енергетика, и на други възможности", смята Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1108 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ARBEIT MACHT FREI

2022.03.22 | 12:15

2
ЗАПОЧВАЙ ДА РАБОТИШ , ПАРАЗИТ !
плевен

2022.03.22 | 10:18

1
панорама киро веднага да си подава оставкат аидвам в софия и ти пръскам противната физиономия

Добави коментар

Водещи новини