Вигенин: Рискът за сигурността на България е тежкото разделение в българското общество

  • 19 март 2022 16:03

  • 1342
  • 9
Вигенин: Рискът за сигурността на България е тежкото разделение в българското общество
© Пресцентър БСП
Слушай новината Слушай новината

Рискът за сигурността на България е тежкото разделение в българското общество, смята заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, цитиран от пресцентъра на партията.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13312

При всички случаи големият въпрос пред нас е как България реагира на конфликта в Украйна, посочи той.  Аз смятам, че и с активната роля на БСП, и отчитайки спецификата на България и обществените настроения, заемаме една логична позиция в случая, каза Вигенин. Да – хуманитарна помощ, да - всякакво възможно друго съдействие, максимално най-добър прием на бежанците от войната, но без изпращане на оръжия и боеприпаси, заяви Вигенин в ефира на Дарик радио. 

В предаването "Седмицата" той обясни, че можем да направим повече от гледна точка на хуманитарната помощ и по-конкретно - изпращането на лекарства и храни. "България е част от Европейския съюз и НАТО, но нека се опитаме да бъдем страната, която се фокусира върху спасяването на човешки животи, не върху отнемането им", допълни той.

По думите му неучастието на България към страните, които предоставят военна помощ на Украйна не трябва да се възприема като страх. "Ние участваме във всичко останало, което се прави, но има някакви граници, които са обществено неприемливи. Тази граница е както за обществото, така и червена линия за БСП като част от управлението", категоричен бе Вигенин. 

Според него някои партии политиканстват и се опитват да използват страховете на хората, за да трупат политически дивиденти, това не бива да се случва. БСП действа умерено, спокойно, ефективно и се опитваме да държим тази линия, която в някаква степен да държи българското общество единно, каза още зам.-председателят на БСП.

"Неведнъж съм казвал, че големият риск за сигурността на България не е толкова външната военна заплаха, а тежкото разделение в българското общество", посочи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

„Как да наречем нещо, което е свързано с пълномащабна военна операция на територията на цялата страна, в която чужди войски навлизат? Какво е това, освен война“, заяви Вигенин във връзка с обществената дискусия по този въпрос като допълни, че от тази гледна точка в БСП не е имало колебания как това да бъде наречено. "Не е въпросът как ще го наречем, въпросът е какво е то, и че не може в 21-и век да си решаваме проблемите с подобен тип войни", категоричен бе зам.-председателят на Народното събрание, цитиран от пресцентъра на БСП. 

Премиерът Петков след срещата с Остин: Не сме говорили за военна подкрепа за Украйна

По повод предложението на Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор във връзка с войната Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, коментира, че част от хората в момента не виждат тази нужда, но му се струва, че много скоро ще сме в положение, в което ще се питат защо не са послушали Нинова, когато го е предлагала. 

Той обясни, че от една страна заради войната са нарушени доставките на фирмите ни. Ще се окаже, че много голяма част от фирмите ни няма да могат да изпълнят своите ангажимент, може да им се наложи да регистрират загуби и санкции. Това, което Нинова се опитва да направи, е да се облекчи този процес. Това е едно предложение на икономическия министър, то е далновидно, гледа малко по-напред от ситуацията в момента, обясни Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Във връзка с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, той заяви, че когато се тръгва към такава стъпка, трябва да си сигурен, че тя ще получи развитие. "Видно прокуратурата блокира този процес, надявам се да не е изцяло с политически мотиви. Това не бива да ни учудва, защото за нас главният прокурор винаги е бил там, за да пази предишната власт, а не, за да я разследва. Който е прегрешил, трябва да си плати за това, не трябва да има чадъри", категоричен е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1342 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
KONSTANTIN KIRILENKO

2022.03.19 | 22:00

9
комунистическо изчадие само плямпаш ако видиш зора ще се насереш от страх

2022.03.19 | 18:36

8
Много ,мъдро решение .Не въвличайте България в този конфликт .Обещахте промени.Защо още Гешев си стои
ИСТИНАТА

2022.03.19 | 18:25

7
"Другарю" Вигенин, КАЖЕТЕ, ОБЯВЕТЕ ИСТИНАТА за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, КТБ,..............................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб", и НАРОДА ни ще се ОБЕДИНИ, вярвайте ни!!! Но това НЕ МОЖЕ да го НАПРАВИТЕ нали?! А, ЗАЩО, "ДРУГАРЮ"???? НАРОДА НЕ Ви ВЯРВА "Другарю"!!!!!!!!!!!!!!!!!

2022.03.19 | 18:07

6
Путин е дементирал дъртак, за съжаление все още има българи да му се връзват на брътвежите. Каква “денацификация на Украйна“ – Зеленски е евреин. Русия се нуждае от “денацификация“. Путин е диктатор – опозицията е по затворите или са избити. Русия е обърната на бензиностанция – само добив на суровини и с технологии от 70-те години на миналия век. Украйна дръпна и Путин иска да я ограби.
Фф

2022.03.19 | 17:50

5
Червен боклук да ти го набутам в миразливата уста. Отивай при ПУТКИН твоя господар .
бамба

2022.03.19 | 17:26

4
боклук

2022.03.19 | 16:45

3
един от тази партия да каже нещо смислено за последните 20 години
плевен

2022.03.19 | 16:39

2
ей п утка майна намали олиото и бензина бе чървул

2022.03.19 | 16:17

1
Разделението е следното - кои ни интересува България и кои милеете повече за руските си господари. Червени гниди.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини