Цветанов: С арестите нарушаваме икономически интереси

  • 17 юни 2011 16:03

  • 982
  • 2
Цветанов: С арестите нарушаваме икономически интереси
© Булфото

Това каза вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти.

Колко бяха задържаните групи по поръчковите убийства в страната, запита Цветанов. В момента, когато имаме подобна група, вече задържана, когато имаме добри операции по ДДС измами, когато нямаме поръчкови убийства, когато имаме добри операции по заловени количества цигари, това са нарушени икономически интереси на структури и на лобита, които са били толерирани през последните двадесет години, точно от политическите партии, каза Цветанов.


Цветанов посочи, че не случайно, на един от въпросите, които му е бил зададен в пленарна зала, е за вилата във Велико Търново, която по думите му е ведомствена - тя дори е била ползвана от един от поръчителите за убийството на Петър Лупов и на Румен Рачев.

„Също така, 2009 г. един от спонсорите на великотърновската дирекция е бил точно Георги Вълев. Ако си спомняте, когато стана убийството на Петър Лупов, тогава говоренето в средите в обществото на Велико Търново е, че никой няма да пипне Георги Вълев, защото той е подпомогнал доста политици и политически партии”, заяви Цветанов.


При обиските са били намерени собственоръчно написани данни за това на кои политечески партии Вълев е дал пари. Това, което е важно е, че вилата в момента се ползва от командировани служители, които правят определена икономия на министерството, каза още вътрешният министър. Никога не сме си позволявали тази вила да бъде ползвана за други мероприятия, каза още той.


На въпрос дали сега не се отваря нова ниша, след като са били хванати „Недосегаемите”, Цветанов отговори: „Какъв е интересът да отваряш ниша за извършване на престъпна дейност в страната, при положение, че ние това, което направихме през последните две години, е точно да работим в реално време с нашите евроатлантически партньори, за да можем да обменяме информация. Реално МВР е подложено на един обективен мониторинг от нашите партньори и съвместната ни работа и знаете ли защо не работиха и не искаха да работят с МВР и новосъздадената ДАНС в предишния период, защото нямаха доверие и защото нямаше ефективност при такива реализации”.


На въпрос за завода за синтетични наркотици в Опицвет работи в момента със същите машини, Цветанов посочи, че не отговаря на истината. „Когато бе зададен подобен въпрос на премиера Борисов, изпратихме служители на място, за да могат да филмират всичко, което там има и дори някои от лицата по това дело бяха разпитани, за да ви покажат, че всичко това, което пускате е казвам нещо – върви и се обяснявай”, каза Цветанов. Относно областния директор на МВР във Велико Търново, Цветанов заяви: „Ние го оценяваме като изключително успешен. Може би този човек си върши добре работата и е нормално политическите опоненти да искат неговата оставка”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
982 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коце

2011.06.17 | 16:47

1
Не може така г-н Цветанов,а болшевиките какво ще лапат ?

2011.06.18 | 13:18

2
На Бойко патката !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини