Илияна Йотова се срещна със зам.-министъра по публична дипломация на Република Корея

  • 14 март 2022 17:25

  • 580
  • 3
Илияна Йотова се срещна със зам.-министъра по публична дипломация на Република Корея
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Задълбочаване на сътрудничеството в сферите на високите технологии, туризма, образованието, културата и спорта обсъдиха на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и заместник-министърът по публичната дипломация в Министерството на външните работи на Република Корея Ли Санг-хуа, съобщават от президентския прессекретариат.

„Можем много да използваме от ценния опит на Република Корея в електронните услуги точно сега, когато работим върху изграждането на реално работещо електронно правителство в България“, посочи Йотова.

Общо беше мнението, че трябват действия за улесняване на транспортните връзки между двете държави.

За да се познават по-добре двата народа, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , предложи организирането на двустранни фестивали, които показват културите на двете страни.

Вицепрезидентът изтъкна възможностите за сътрудничество между България и Република Корея в областта на фармацията и козметиката. „Производството на българска козметика може да се комбинира с напредналите корейски технологии“, заяви Ли Санг-хуа.

В разговора беше изразена общата позиция за необходимостта от повишаване на нивото на двустранните контакти между България и Корея като пряк път към реализирането на конкретни проекти.

Йотова: До средата на март трябва да имаме Национален план за кризата в Украйна

В срещата участва и председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, който запозна присъстващите с предстоящите световни първенства, чийто домакин ще бъде България. Бинев изтъкна сериозната подкрепа от страна на президентската институция за развитието на спорта.

Вицепрезидентът и заместник-министърът обсъдиха и необходимостта от повече усилия за поддържане на стабилността и мира в света, както и за спазване на човешките права. „В последните години на развити технологии и консуматорско общество наблюдаваме дефицит в зачитането на човешките права, които са воювани десетилетия наред. Трябва силно да говорим за тях, за да не допускаме тяхното нарушаване“, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
580 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2022.03.14 | 18:58

2
Грух грух грух
Ййй

2022.03.15 | 07:16

3
Баща и беше убит от свой съселянин заради имотна облага с цел присвояване на апетитен имот Крадец Комунист като нея
Гост

2022.03.14 | 18:58

1
Грух грух грух

Добави коментар

Водещи новини