НС гласува изменения в законите за за насърчаване на инвестициите и МВР

  • 10 март 2022 09:51

  • 345
  • 0
© Булфото

Днес депутатите гласуват изменения в законите за за насърчаване на инвестициите и МВР.

“Държава излиза от хватката на ковид кризата. Имаме нужда от свежи инвестиции, които да подпомогнат бежанската вълна. Те трябва освен да бъдат социализирани в училищата, да имат работа, за да не тежат на социалната система”, заяви от трибуната на Народното събрание Жечо Станков.

Депутат от ПП с яростна атака към БСП и земеделския министър: Извършват скандални назначения в горските стопанства и въртят схеми

Критика изрази и Десислав Трифонова. Според нея няма изгледи правителството да предприеме мерки за насърчаване на инвестициите. Той обаче репликира и каза, че остава оптимист. ПО думите му за привличането на инвестиции има няколко фактора, които могат да бъдат управлявани: “На първо място трябва да има инфраструктура, когато инвеститорът влезе на дадена територия. Когато той дойде и види изпълнените инфраструктурни проекти на територията на зоната, ние му казвам, че ще му отнеме повече от година, за да закупи земята. Инвеститорите в района на Бургас искат да го правят заради близката инфраструктурна връзка. Сега е момента, в кой можем да привлечем повече инвеститори”.

Александър Иванов подчерта, че отпадането на процедурата по предварително съгласуване на проектите с министерството на иновациите, създава възможност за корупционни практики. Според него това отваря възможност за отдаване на терени на тъмно.

Последвайте канала на

Novini.bg
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини