Първанов: По изборите да се следят парите на партиите

  • 17 юни 2011 15:00

  • 635
  • 1
Първанов: По изборите да се следят парите на партиите
© Булфото

Той направи това по време на срещата си с председателя и ръководството на Сметната палата.

Проф. д-р Валери Димитров информира държавния глава, че съгласно изискванията на Изборния кодекс в момента се изгражда регистър на дарителите на политическите партии и той ще влезе в действие преди изборите за президент, вицепрезидент и местни органи през октомври.

Представителите на Сметната палата увериха, че осъществяват възложения им контрол върху изразходваните средства за изборни цели, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

Пред Първанов бяха представени и заместниците на Димитров - Валери Апостолов и Цветан Цветков.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с текущото преструктуриране в Сметната палата. Проф. Димитров подчерта факта, че ръководството има амбицията да запази и разшири одитния капацитет на институцията, която ще работи по международно утвърдените стандарти.

Според председателя на Сметната палата картината в усвояването на европейски средства е доста пъстра, особено в сектора на земеделието, където се открояват най-много проблеми с усвояването.

Гостът информира президента, че работят активно по проблемите и са изготвили обобщен доклад, който ще бъде представен на държавния глава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2011.06.18 | 11:37

1
За кои пари става въпрос да поясни Първанов! Партийните каси са едно, съвсем друг е въпроса с "белите пари за черни дни" обаче! Същите тези бели пари, които до стотинка са измъкнати от джоба на избирателите за които политиците се сещат само, когато дойде време за избори!

Добави коментар

Водещи новини