Борисов: Ако полицай посегне на еколозите, ще бъде уволнен (видео)

  • 15 юни 2012 08:05

  • 6730
  • 21
Борисов: Ако полицай посегне на еколозите, ще бъде уволнен (видео)
© Булфото

С огромно притеснение от два дни следим протеста на еколозите. Омръзна ми да говорим за рождения ми ден, това беше нормален работен ден.

Това каза пред Нова телевизия премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод протестите на еколозите, които в два поредни дни блокираха столичния Орлов мост заради промените в Закона за горите и твърдяха, че тези промени идват като подарък за рождения ден на Борисов на 13 юни.

"Тези млади хора могат да проведат протестен митинг където си искат в София, единствената ми молба е да не затварят Орлов мост. Когато го затворят, полицията е длъжна да го отвори, полицай, който им посегне, ще бъде уволнен. Нашите депутати искат да се срещнат с тях и да им обяснят за какво става въпрос, за да няма напрежение. Постоянно вървят спекулации по повод тези законови промени - така е и за шистовия газ", добави министър-председателят. По думите на премиера, правителството е направило много за защита на природата в България, но е длъжно и да осигури инвестиции и създаване на работни места. "Местихме и блатни кокичета, какво ли не", каза Борисов.

"Правим този закон, за да могат хората да практикуват нормален спорт в планината. 40% от територията ни е гори. Зад всяко отсечено ниво стоят 10 нови. Австрия например тази година има 10 млрд. евро приходи от зимен туризъм. Когато сравняваме доходите с тези в Европа - тези пари трябва да дойдат отнякъде. Няма да правим ски писти, няма да сондираме на шистов газ, спряхме АЕЦ "Белене" - е, тези пари за по-високите доходи трябва да дойдат отнякъде, все нещо трябва да се работи в тази държава", заяви министър-председателят.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посочи, че е казал мнението си на президента Росен Плевнелиев за налагане на вето върху Закона за съдебната власт. "Той трябва да прецени дали да наложи вето. Това си е негово право. Ако не го направи, ще внесем в парламента нови поправки в закона", обясни премиерът. "Новият главен прокурор е хубаво да бъде избран от няколко кандидати, които са лидери в съдебната система - защо не и съдия. Не е вярно, че новият главен прокурор ще бъде "опитомен" от нас, както твърди опозицията", заяви Борисов.

Премиерът заяви, че има "престъпна некомпетентност" по случая с взривовете край Петолъчката. Той обясни, че в възложил на ДАНС да му го изготви цялостен доклад по случая, за да стане ясно кой носи отговорност за тежкия инцидент, и да си понесе последствията.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взе отношение и по скандалите около националния отбор по волейбол. "Трябваше и Данчо Лазаров, и Радостин Стойчев да проявят търпение, да мине Олимпиадата, тогава да се прави Общо събрание на Българската федерация по волейбол и да се правят промени. Опитах се да помогна - да отидат в Лондон, а след това да се карат. Това струваше и много пари на държавата, затова трябва да се стегнат и да ни представят добре", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6730 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
arhar

2012.07.03 | 21:17

21
Очевидно е, че управляващите прокарват лобистки закони в пленарна зала, т.е. защитават интересите на определени олигарси , независимо от това, че Природата ще бъде унищожена !? При това положение възниква въпросът : Човек от народа ли е премиерът или е близък до олигарсите като приятеля си Гоце ? Вместо да проследяваме ' пътя на парите ' , достатъчно е само да проследим ' пътя на премиера ' , т.е. при кои олигарси той ходи често на футболни мачове, прави първи копки и реже лентички . Вместо да прави стъпки в правилната посока, премиерът много често започна да прави грешни крачки . Аз от доста време повтарях, че политиката на доходите трябва да стане приоритет на сегашната власт, а не играенето на футболни мачлета в работно време от страна на премиера ... Но очевидно премиерът не ме разбра правилно и вместо да бъдат повишени заплатите на трудещите се и пенсиите на възрастните хора, управляващите повишиха собствените си заплати с 100 % и то при положение, че в условията на световна финансова и икономическа криза в някои държави от ЕС политиците намалиха собствените си заплати с 30 % !? Но може би ние не сме част от ЕС , поне според премиера и неговите министри и депутати ? А може би и сега Станишев е виновен за това, че управляващите прокарват лобистки закони, които са в интерес на някои олигарси ? Говори се дори, че вече вместо заплати на работещите щели да им раздават билети за футболни мачове с участието на премиера , т.е. ще има морални бонуси ... При това положение как тогава да повярваме , че премиерът се грижи за народа ? Очевидно е, че той не мисли екологично !? А как все казваше, че тройната коалиция правила заменки с гори и земи по Черноморието ? Или май стана ' крадецът вика : Дръжте крадеца ! ' ?

2012.07.03 | 21:16

20
Еми за мен, Борисов е прав... ако можем да вземем дори малък процент от тея пари дето отиват в Ав. ще е супер.. а горите - то си има, а те пистите не са безкрайни.. става въпрос за малък процент от тези гори.. хората няма какво да ядат на тази криза.. а това толкова ще вдигне икономиката.. не знам за какво ревете, като аз съм сноубордист от време на време ползвам пистите.. бордистите попринцип не ги ползваме ама все пак имам приятели, които ги ползват и сме доволни..
Не сте добре

2012.07.03 | 21:16

19
Абе я се спрете с глупостите си за БСП и да обвинявате, че щом сме против ГЕРБ, задължително сме от БСП. Вече не се спряхте с глупостите си! Никога не съм бил за БСП, няма и да бъда! Това не означава, че трябва да подкрепям най-големия мафиот в държавата!
DA AZ

2012.06.16 | 22:21

14
da ti e.ba maik.ata da ti .eb.a samo tva shte ti kaja
Анти тиква

2012.06.16 | 22:21

15
Никога не съм си мислел, че ще гласувам за БСП!!! Колко съм ги ругал преди, но с престъпното си поведение на мутра-пожарникар, един боклук ме накара да заобичам БСП и ще гласувам за тях не от любов към тях, а от омраза към антибългарската партия герб. Най логичното е, че много хора като мен, мразщи комунистите, ще гласуват за тях..........това е барометър колко много са се осрали герберистите.
birdman

2012.07.03 | 21:15

18
Оставете ги БСП и ГЕРБ, гласувайте за ВМРО ! Последната патриотична партия в България !!!
....

2012.07.03 | 21:15

17
Зароби едното помогни на другото ... това става. Имаме достатъчно добър ски турзиъм просто трябва да се оптимизира и да се подобри ... да се правят добри реклами и др. ПЪк и да се построи нов ок ноо ... нека хората да се запознаят с нещата които говорят еколозите та да говорят тогава...
Iliqncho

2012.06.21 | 14:56

16
Абе какви са тия еколози ... някакви изтрещели наркомани и футболни хулигани. 50 еколози и паплач от пустиняци. Това са глупости... полицаите ги били... ти майка си не търсиш там. Страшните еколози
becko_vn

2012.06.16 | 22:20

13
Гледам няколко поста по-долу и се дразня..."Гласувайте за мутрата овце", "Ти гласувай за Доган и неговата принцеска Станишка..."; що за глупости...някой да ми посочи 1 човек от политическата клоака на страната, който познава и със сигурност твърди, че не корумпиран или застъпник на нечии интереси и още утре отивам да гласувам за него, не ми пука българин, циганин, турчин, арменец, руснак все ми е тая...защитава ли ми интересите давам му вот и толкова, но ми писна да чета само глупави критики без предложения за алтернативен избор...май наистина трябва да се съберем някъде и избием последните 5 кабинета на народното събрание, за да тръгнем начисто

2012.06.16 | 00:52

12
Инвестициите и по-високите заплати идват от малкия и средния бизнес,който ти унищожи.Имаме си достатъчно ски писти и не е нужно още ски писти,освен ако не чакате тлъсти суми комисионни.Начина на добив на шистов газ е вреден и не знам защо политиците се опитват да ни втълпят че добива е безвреден.Боклуци продажни.Това ще е края на това правителство.

2012.06.15 | 17:58

6
а що ни се ебете майката всички постоянно недоволни и мъмрещи в страната? от малък си скъсвам задника от работа и пари винаги съм имал без значение от управляващите. сега е по-добре, щот намаляват тарикатите и далаверджиите и то май само вие ревете по сайтовете щот ви клъцнаха парите. а и ония кандидат-милионери от младежката организация на бсп
СКОРО ЩЕ ВИ НАТИРИМ С ПО ЕДНА ТОЯГА

2012.06.16 | 00:50

11
Всичко което си написал е идна ГОЛЯМА ЛЪЖА- далаверджиите се увеличават ,ти продълмаваш да говориш с воняща уста вулгаризми - абе от вожда си Боко тиквата ли ги учите ,всъщност той на всеки два часа привавя по 1 милион лева към сметката на Цв Бориславова тоест на себе си !!!
Антикомунист

2012.06.15 | 17:59

8
Евала Пич! Добре го каза! Колкото повече наближават следващите избори, толкова повече ще пишат помии платените от БСП (к) драскачи. Жалко, че обикновените хора нямат никаква представа каква финансова машина са задействали, само и само да отмъкнат някой глас.

2012.06.15 | 15:19

1
Къде видя, че намалява бе умник. По-скоро се увеличава бюрокрацията, сивия сектор и бутане под масата, а ако не си близък на ГЕРБ, гориш независимо колко си компетентен. И НАП сега като контролира всичко защо не проверява фирми близки до управляващите да видим какви прикривания на данъци има и колко пари прибират. По-лобистко правителство никога не е имало, всички закони се правят в интерес на отделни големи играчи, а за народа никой не мисли, последния пример за закона за горите!

2012.06.15 | 17:59

10
Образно казано, доброто отношение свърши и вземаме тоягата. "Еколозите" да му мислят!!! И ще се започне "разясняване" все едно, че досега не се знае какво са надробили депутатите. Да се блокира кръстовище е безмислено и деиствително пречи, обаче в страна с политици чукундури, ако не направиш нещо такова не те броят и за човек. И това е проблема централно. Искат да развиват зимния спорт. Ами няма лошо, ама не сечете горите.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини