Димо Гяуров: Военно положение в Русия ще донесе негативи за Путин

  • 04 март 2022 16:17

  • 1046
  • 3
Димо Гяуров: Военно положение в Русия ще донесе негативи за Путин
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Можем да очакваме всичко от този налуден режим, който си позволи да нападне съседна държава, без никаква провокация за това. Твърдението, че Западът не разбира Русия и президентът ѝ, е една от „опорките“ на Москва. Напротив, всички от цивилизования свят са наясно какво става. Това коментира пред Радио София ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13758

По думите му единната реакция на почти всички страни показва, че най-сетне светът си даде сметка – не може да се търпи повече подобно поведение от страна на Русия и президентът Путин.

Санкциите няма да доведат до прекратяване на военните действия, но в дългосрочен план могат да създадат предпоставки за реакция от обкръжението на Путин.

Ген. Гяуров приема за естествено в конфликта да се води и информационна война, дори със средствата на фалшиви новини.

Путин обаче е подценил и дори загубил тази война, смята експертът. Все пак сме в ХХI век и светът научава всичко в реално време. Вероятно има подценяване на единството на украинците, а може да има и дълбоки грешки в планирането на операцията. Освен това мощта и точността на руското оръжие се оказаха не такива, каквито ги твърдеше пропагандата, посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба.

Без да бъде „в главата на Путин“, ген. Гяуров допусна дори обявяване на военно положение в Русия. Но това допълнително ще донесе негативи за Путин от страна на обществото, добави той.

Путин е хвърлил на 90% от бойните способности на Русия в Украйна?

Смяната за който и да е министър трябва да се случи, когато е необходимо. При смяната на Стефан Янев като военен министър, обаче, като че остана нещо недоизказано, отвъд обявения мотив, отбеляза Димо Гяуров.

Според него, договореностите в Алианса са такива, че у нас може да се очаква присъствието и на чужди войски.

„И няма нищо лошо. Не е срамно да кажем, че и българските формирования ще бъдат поставени под ръководството на НАТО“, коментира още генералът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1046 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Смърт за

2022.03.04 | 21:12

3
Варварите!
Гост

2022.03.04 | 17:26

2
Умник! Сега позитиви ли има?!?! И ти стана голям разбирач. Всичко е негативизъм за Путин досега.
Гост

2022.03.04 | 17:26

1
Умник! Сега позитиви ли има?!?! И ти стана голям разбирач. Всичко е негативизъм за Путин досега.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини