Тагарев не е избран за военен министър заради стар конфликт с Радев?

  • 02 март 2022 11:02

  • 2724
  • 7
Тагарев не е избран за военен министър заради стар конфликт с Радев?
© Булфото (архив)

"Има стар конфликт на проф. Тагарев с Румен Радев за закупуването на новите изтребители. Това може да е причината той да не бъде избран за военен министър". Това заяви математикът проф. Михаил Константинов за "Твоят ден".

Според него когато възникне голяма опасност, защитният механизъм е организмът да замръзнеш.

Изненада с новия военен министър. БСП ли бламира Тагарев?

"В началото замръзнахме. Това е обяснима позиция. България ще намери верния път. Има стар конфликт на проф. Тагарев с Румен Радев за закупуването на новите изтребители. Това може да е причината", предположи той. И допълни, че ако Русия разбере, че украински изтребители излитат и кацат от Полша, може да атакуват.

"Наблюдаваме неочакван рязък възход на ролята на САЩ в света, след позорното им бягство от Афганистан. Това е сблъсък Русия-Германия. Това е цел на американската политика и това е успешен техен ход", посочи той. 

Професорът уточни, че Украйна има 4 атомни станции и 15 действащи реактора, от тях на 12 е изтекъл технологичният срок. А България трябва да е готова с радиационната защита на населението. 

По думите на социолога Кольо Колев действително Тодор Тагарев е стар противник на президента.

"Вероятно това е довело до търсенето на по-балансирана кандидатура", каза той. За него целта на САЩ е да не се обединят технологично германците и руснаците. "САЩ ще воюват с Русия до последния украинец. България не може да си позволи индивидуален тон. Трябва да се съобразим с общото звучене, като си внимателен и не се буташ на първа фронтова линия. Става дума за сблъсък на големите, те ще се разберат. Ние трябва да сме по-внимателни със солидарността, защото има и след това", смята Колев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2724 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.03.02 | 11:20

1
Нещо не се сещам по силата на кой закон пРезидента има думата за министрите. Той началник на министерси съвет ли е или на народното събрание? Ние НЕ СМЕ пРезидентска република. Пак някой си надхвърля правомощията.

2022.03.02 | 13:28

7
Да такае, но и ДБ не е победилана изборите, за да ни управлява тя.

2022.03.02 | 13:11

6
HHahhaa
Тъпанар

2022.03.02 | 11:22

3
Колко думи изписа за да се направиш на интересен селска утрепка
РОКО с ГРАНАТА

2022.03.02 | 11:45

5
СВИКВАЙТЕ ГЕйРБАВИ ДРУГАРе ☭ ТУЛУПИ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ И ГЕШЕВ КАСКЕТА ИЗТЕКОХА В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ.... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА
Тц, не!

2022.03.02 | 11:43

4
Мунчо не е злобен селски идиот, абсурд :)
един

2022.03.02 | 11:20

2
И какъв е Радев в случая?Или Радев изпълнява заповедите на Кремъл!

Добави коментар

Водещи новини