Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 01 март 2022 19:52

  • 2514
  • 3
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Парламентът ще продължи утре обсъждането на второ четене на промените в Закона за водите. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

С измененията Националният институт по метеорология и хидрология преминава към министъра на околната среда и водите.

Утре е първата сряда от месеца и точките в дневния ред се предлагат от парламентарните групи. Подреждането на предложенията в дневния ред става според числеността на парламентарните групи и на ротационен принцип. Първа от това право този месец може да се възползва "БСП за България", която именно е предложила депутатите да продължат с второто четене на промените в Закона за водите.

От "Демократична България" искат утре народните представители да разгледат на второ четене изменения в Закона за защита на потребителите, а от "Продължаваме Промяната" - на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

НС гласува оставката на Стефан Янев

От ГЕРБ-СДС предлагат парламентът да обсъди предложението им за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.

В проектопрограмата за седмицата е още прекратяване на пълномощията на народния представител от "Има такъв народ" Венцислав Петков, промяна в парламентарната комисия за прякото участие на гражданите и първото четене на изменения в Гражданския процесуален кодекс, внесени от "Възраждане".

В петък от 9:00 часа е предвиден блицконтрол с участието на министър-председателя и вицепремиерите и редовен парламентарен контрол от 11:00 часа. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2514 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
,А приори,

2022.03.01 | 21:55

3
Изсчистване на държавата от мянгАЛИ.
смърт за ПУТКИН

2022.03.01 | 21:07

2
pu tka im maichina umrela si ganska ana tiqiqi trupofe

2022.03.01 | 20:08

1
i zname turili tiq pomqriii eiii sqq wi se eby maikaq tat si agnskakak.. karantiitee sha vii visq

Добави коментар

Водещи новини