Панчугов: Ще се търси симбиоза между нов политически проект на Янев и „Възраждане“

  • 01 март 2022 10:37

  • 2414
  • 14
Панчугов: Ще се търси симбиоза между нов политически проект на Янев и „Възраждане“
© Novini.bg

В този парламент могат да се търсят широки мнозинства при ясна политика за кризата в Украйна. Това каза пред БНР политологът Христо Панчугов.

Това със сигурност ще е някаква криза на мнозинството, което не е непременно правителствена криза, посочи Христо Панчугов относно смяната на министъра на отбраната и в анализ дали това ще предузвика трусове в управляващата коалиция.

Политологът Любомир Стефанов за раздорите в коалицията и сантиментите към Русия

Във връзка с позициите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в правителството Панчугов предупреди, че може да се стигне до политически шантаж и извиване на ръце – „на премиера или на различни участници в това правителство, в една или друга посока, в името на това да се запази мнозинството.“

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не просто поставя под съмнение членството на България в НАТО и ЕС, без значение, че говорят нещо друго. Тя поставя пред изключително голяма трудност решаването на уравнението с българската национална сигурност и това започва да става откровена заплаха“, заяви Христо Панчугов.

Относно различните позиции на досегашния военен министър и на премиера политологът отбеляза, че „подобен тип разминавания блокират възможността за правене на каквато и да е политика“.

Досега виждахме „откровено уклончива позиция на министър Янев“ и по трите важни въпроса – какво България може да направи, за да помогне на съюзниците си в Украйна, какво иска да направи и как това ще гарантира българската национална сигурност, изтъкна Панчугов.

Според Христо Панчугов „хора като г-н Янев се възползват от тази опасна илюзия и скъсване с реалността, която битува сред част от българското общество и се заиграват с подобен тип послания“ като тези, които се чуха на протеста вчера.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за споделя като че ли тази странна илюзия, която чухме от площада, за това как преговорите са единственото решение между Русия и Украйна.“

Панчугов е на мнение, че в изразената си позиция в социалните мрежи преди да му бъде поискана оставката министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен е използвал „внушения“ и не сме чули „неговата концепция за национална сигурност на фона на развиваща се криза и пред лицето на самата криза, но за сметка на това разбрахме, че той не е удобен“.

Фейсбук посланието на министъра на отбраната е целяло да предизвика протест в негова подкрепа, който ще прерасне в политически проект, „на който г-н Янев удобно ще се окаже начело“.

„Има в българското общество подкрепа за подобен тип действия. Виждате поведението на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, което довежда до крайност всички тези послания. Очевидно ще се търси някаква симбиоза между двете и събирането на подобен род привърженици. Ситуацията, в която се намираме, много бързо ще изземе кислорода от този пожар и не мисля, че има сериозен, истински, голям потенциал за създаването на такава формация.“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2414 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2022.03.01 | 11:01

3
Къде блее ДАНС? Това е руската атентура.

2022.03.01 | 15:15

14
Налълно съм съгласен...Войната е на 200км от нас и за станата ни има реална заплаха а ние държим в управлението отявлени и неприкрити агенти на терориста-униец,който я започна...ДАНС трябва незабавно да се намеси,инак не знам за какво съществува!!!
ХИТРЕЦ

2022.03.01 | 12:44

12
уж се отказа от чуждо гражданство а пък поради жена му ще му го възвърнат на момента щом поиска - правилото за брачно партньорство ...
дефакто

2022.03.01 | 12:44

13
е чужд гражданин и в момента

2022.03.01 | 12:29

11
Видяхме Янето кой муе бил приятел.

2022.03.01 | 12:28

10
При атомна война,към запада ще лятят няколко стари руски брички атоми а към Русия ще летят над 1 милион бомби.Каде е логиката.
триморие

2022.03.01 | 12:28

9
Търсете някакъв нов балансиран политически проект, иначе САЩ ни бутат съм 30 годишна война с Русия.

2022.03.01 | 12:17

8
Забравихме как жужето организира касапницата в Чечения! Бяха избити 300 000 чеченци и 40 000 чеченски деца! Забравихме как жужето изби сирийски деца с химически бомби! Забравихме как жужето изби вече 26 000 украинци! Забравихме как жужето открадна Крим! Забравихме как жужето заграби част от Грузия! Забравихме как жужето заграби част от Молдова, където живеят много българи! Май много неща забравихме!
Off topic

2022.03.01 | 12:02

7
Off topic: Софийския вилает Искър е превърнат в едно от най-големите мафиотски ДС/ДПС средища и лумпенско гето. Могат да прекръстят шокаритетния вилает 24 ВИС&СИК - Малкия Шумен. Основни малки и средни бизнеси - продажба на държавни имоти и придобиване имоти от старци, частни (не)охранителни фирми, заложни къщи, и др. съвременни европейски бизнеси. От 8-мо се забаляват основно с тормоз над жени.

2022.03.01 | 11:41

6
Рублите не стигат за два руски. Проекта. А пРезидента търсел складово помещение, че сега щели да плащат с контейнери, пълни с рубли, че им спряха валутните преводи.

2022.03.01 | 11:28

5
Русофилът е съвременният вариант на туркофила през Турското робство.

2022.03.01 | 11:07

4
България е изгнила отвърте от проруски тъпанари като Копейкин. Калпава нa.ц.ия сме, щом избираме българофоби за политици.

Добави коментар

Водещи новини